3 Mahallenin Baglantisini Saglayan Yolun Yarisini Nehir Yuttu

Sakarya’nin Karasu ilçesinde üç mahallenin baglantisini saglayan ve yaklasik 100 hanenin kullandigi yol, Sakarya Nehri’nde olusan erozyon sebebiyle çökmeye devam ediyor. Mahalle muhtari, "Bu gidisle Sakarya Nehri, vatandasin bagini bahçesini alacak" diyerek duruma tepki gösterdi.

3 Mahallenin Baglantisini Saglayan Yolun Yarisini Nehir Yuttu
Kuzuluk Mahallesi ile Tuzla ve Yeni mahallelerini birlestiren Küme Evler mevkii 1016 Sokak’taki 100 hanenin kullandigi yol, iddialara göre Devlet Su Islerinin (DSI) dolgu çalismasinin ardindan olusan erozyon sebebiyle çökme tehlikesiyle karsi karsiya kaldi. Bölgede olusan erozyon sebebiyle yolun bir bölümü Sakarya Nehri’ne karisti. Daha öncesinde serit çekilerek önlem alinmaya çalisilan ve yarisinin çökerek nehre karistigi yol için mahalle sakinleri çözüm bulunmasini istiyor.

“Bu gidisle Sakarya Nehri, vatandasin bagini bahçesini alacak”

Yetkilileri sürekli aradiklarini ancak bir geri dönüs alamadiklarini aktaran Kuzuluk Mahallesi Muhtari Temel Aslanbey, “Durumu yetkililere bildirmemize ragmen ilgilenilmiyor. Nehir, 5 ay önceki halinden daha da içeriye girdi, daha çok tehlike arz etmeye basladi" dedi.

Nehrin daha önceki halinde de 15 metre daha içeriye girdigini ifade eden Aslanbey, "Yol çöktü, her geçen gün daraliyor. Arsalar tehlike altinda. Bu gidisle Sakarya Nehri, vatandasin bagini bahçesini alacak” dedi.

Kaynak: İHA