Yalçin, Büyüme Rakamlarini Degerlendirdi

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, TÜIK tarafindan kamuoyuyla paylasilan Türkiye’nin 3. çeyrek büyüme rakamlarina iliskin yaptigi degerlendirmede, "Gayrisafi Yurt Içi Hasila 2022 yili üçüncü çeyreginde yüzde 3,9 oraninda artis gösterdi. Bu büyüme rakami Türkiye ekonomisinin gücünü ortaya koymaktadir” dedi.

Yalçin, Büyüme Rakamlarini Degerlendirdi


2022 yilinin 2’nci çeyrek büyümesinin 7,7 olarak yukari yönlü revize edildigini hatirlatan Baskan Yalçin, "Dünya genelinde yasanan resesyon endisesi artmaktadir. Böylesine bir ortamda Türkiye’nin büyümesini sürdürmesi büyük önem arz etmektedir. 2022 yili büyüme rakaminda sanayicilerimiz ve ihracatçilarimizin azmi ile yüzde 5’lik hedefin üstüne çikilacagina ve dünya geneline göre iyi bir noktada olunacagina inaniyoruz.” dedi.

Türkiye’nin dünya genelinde yasanan yapisal ekonomik degisimi çok iyi degerlendirmesi gerektigini düsündüklerini ifade eden Baskan Yalçin, “Yüzde 3,9’luk büyüme rakami memnuniyet vericidir. Açiklanan rakamlar, reel sektörün Türkiye’nin dünyanin önde gelen ekonomileri arasina girilmesi adina büyük bir enerji sarf ettigini bizlere göstermektedir. Enerji, sanayi ve turizm yatirimlariyla desteklenecek ekonomimiz, “Türkiye Yüzyili”na atilacak adimlari daha da hizlandiracaktir” diye konustu.

Daha fazla yatirim, üretim, istihdam ve ihracat için kamu ve özel sektör birlikteliginin büyük önem arz ettigini kaydeden Baskan Yalçin, “Türkiye’nin büyümesi ve gelismesi için büyük bir irade ortaya koyan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, ilgili bakanlarimiza ve tüm ekonomi bürokrasisine tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA