Proje Ekibi Bu Defa Yaris Atlari Ve Pehlivan Develer Için Çalisti

GE ekibi bu defa pehlivan develer ve yaris atlari için mesai harcadi. Ege Bölgesi içerisinde yer alan endemik bitkiler ile AR-GE faaliyetlerini sürdüren Karya Farma HBX AR-GE(BAP) Bilimsel Arastirmalar Projelerine yaris ati ve güres develeri için HBX-Extra Enerji çalismasi yapti.

Proje Ekibi Bu Defa Yaris Atlari Ve Pehlivan Develer Için Çalisti
Ingiliz Safkan ve Arap Safkan yaris atlari basta olmak üzere güres develerini de kapsayan besin degerleri oldukça yüksek bir çalisma yapmanin heyecani içinde olduklarini ifade eden Karya Farma HBX AR-GE Projeler Koordinatörü Hakan Baslik, “Yaris atlarinin ihyaci olan besin maddeleri atin kendi kilosuna yani agirligina, mizaç ve yapilan ise (egitim, test, dinleme) baglidir. Atlar için yem olarak kullanilan karma yem, vitaminler ve minarelerle zenginlestirilmis, genellikle sifali bitkiler içeren tüm gerekli maddeler farkli transfer islemleri ile sivi formata getirilerek ‘hbx-extra energy’ adiyla yeni bir çalisma yaptik. Su anda yaris atlari ve pehlivan develer üzerinde bu yeni ürünü deneme asamasinda kullaniyoruz. Çalismamizdan oldukça ümitliyiz” dedi.

Yaris atlarinin, yasama paylarina ilaveten enerjiye ihtiyaç duyduklarini ayrica su ve elektroliti terleme ile kayiptan dolayi daha fazla tükettiklerini ifade eden Baslik, “HBX AR-GE faaliyetleri çerçevesinde yer alan besin degerleri oldukça yüksek patentli çalismalar bir araya getirilerek sivi içerikli "HBX- Ekstra Energy" ile yaris hayvanlarinin günlük besin ihtiyaçlarina ilaveten potasyum ve kalsiyum bakimindan ek gida olarak tasarlanmistir. Proteinler tüm yasam boyunca mutlaka gerekli olan bir besin maddesidir. Atlar, kalsiyum ve fosfor elementlerine diger elementlere göre daha fazla ihtiyaç duyarlar. Birbirinden ilginç ve spesifik 18 patentli çalismamiza bir yenisini daha ekledik. Aydin merkezi olmak üzere birçok devlet ve vakif üniversiteleri ile isbirligi içerisinde bir yandan çalismalarimiza devam ederken diger yandan Aydinimizin tanitimina katki sunma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA