Elazig Kent Konseyi Bünyesinde 'Çocuk Meclisi' Kurulacak

Elazig Kent Konseyi’nde gerçeklestirilen Yürütme Kurulu toplantisinda konsey bünyesinde ’Çocuk Meclisi’ kurulacagi açiklandi.

Elazig Kent Konseyi Bünyesinde 'Çocuk Meclisi' Kurulacak
Elazig Kent Konseyi’nde gerçeklestirilen Yürütme Kurulu toplantisinda çalismalar ele alindi. Kent Konseyi Baskani Av. Rüstem Kadri Septioglu baskanliginda yapilan toplantida konsey bünyesinde "Çocuk Meclisi" kurma karari alindi. Açilacak olan Çocuk Konseyinde, Elazig’da ikamet eden ve 8-16 yas araligi çocuklardan olusacak meclisi kendileri yönetecekken bilim-teknoloji, basin-yayin, çevre, çocuk haklari, kardeslik-yardimlasma, kültür-sanat, saglik, spor gibi çalisma gruplari ile fikir ve projeler üretilerek hayata geçirilecek.

Kent Konseyinin her geçen gün daha kapsayici oldugunu ifade eden Baskan Septioglu, "Elazig Kent Konseyimiz bünyesinde Çocuk Meclisinin kurulmasi çalismalarina basladik. Çocuk Meclisi, çocuklarin problemlerini, taleplerini ifade etmeleri ve kendileriyle ilgili problemlerin çözümünde aktif rol almalarini saglamak, çocuklarin içinde yasadigi ülkenin, manevi ve ahlaki degerlerini ögrenebilmeleri ve geleceklerine güvenle bakabilmeleri amaciyla kurmak için çalismalara basladik. Elazig’da ikamet eden ve 8-16 yas araligi çocuklardan olusacak meclisi kendileri yönetecek. Bilim-teknoloji, basin-yayin, çevre, çocuk haklari, kardeslik-yardimlasma, kültür-sanat, saglik, spor gibi çalisma gruplari ile fikir ve projeler üreterek, hayata geçirecegiz. Temel amacimiz çocuklarin, gençlerin toplumsal yasamdaki etkinliklerini arttirmak ve yerel karar alma mekanizmalarinda aktif rol almalarini saglamaktir. Engelli vatandaslarimizin hayatlarindaki karsilastiklari sorunlari kendilerinin de içinde bulundugu bir danisma meclisi ile sorunlari tespit edip çözüm üretmek amaciyla kurulmus olacak" dedi.

Kaynak: İHA