Avukattan Belediyeye 'Cinayette Ihmal' Suçlamasi

Kirsehir’de 25 Mart 2022 tarihinde yasanan cinayetin sir perdesi aralanirken hayatini kaybeden Hasan Aydogan’in aile avukati Mehmet Ali Alan, belediyeyi ihmalle suçladi.

Avukattan Belediyeye 'Cinayette Ihmal' Suçlamasi
Mehmet Ali Alan, Kirsehir’de kaybolduktan sonra öldürüldükleri belirlenen Hasan Aydogan ile Seyma Demir cinayetinde katil zanlilari için anayasanin 38. maddesindeki ’idam cezasi verilemez’ hükmünün kaldirilmasini talep etti. Geçen hafta Kirsehir Agir Ceza Mahkemesinde görülen ilk durusmada avukat Alan, Kirsehir Belediyesindeki güvenlik görevlilerinin cinayetten 9 gün önce islenen mazot hirsizligi olayina karismalarina ragmen belediyenin islem yapmamis olmasini gündeme getirmisti. Yeni açiklamalarda bulunan Alan, “Belediye güvenlik görevlileri, çalistiklari birim asri mezarlikta mazot hirsizligi yapmislar. O dönem görevli olan 4 kisi, kamera cihaz kaydi ile birlikte hirsizlik suçunu isliyor. Belediye ise hirsizlik olayina karisan 4 kisiden mazot hirsizligini kimin yaptigini belirlemek için 16 Mart tarihinde islenen hirsizlik suçunu ancak cinayet islendikten sonra savciliga bildiriyor. Hirsizlik olayini ögrendikten sonra yetkili makamlara bildirmeyi ihmal eden kamu görevlisi yargilanmali. Hirsizlik suçu islendikten sonra belediye, suçlularin görev yerlerini degistiriyor” dedi.

Alan, belediyeden sikayetçi olaracaklarini da belirtti.



Olayin geçmisi

Olay, Kirsehir’de 25 Mart 2022’de yasanmisti. Hasan Aydogan (21) ve Seyma Demir’den (18) haber alamayan ailesi polise giderek kayip ihbarinda bulunmustu. Ekiplerce merkeze bagli Kortullu köyünde yapilan aramalarda Kizilirmak kenarinda Seyma Demir’in cansiz bedeni olaydan 3 gün sonra kiyiya vurmus halde bulunmustu. Hasan Aydogan’in cesedi ise 77 gün sonra Kizilirmak’ta bulunmustu.
Kaynak: İHA