Sehit Aybüke Ögretmenin Adi Müzik Sinifinda Yasayacak

Sehit ögretmen Senay Aybüke Yalçin’in ismi Nevsehir’de bir okulun müzik sinifina verildi.

Sehit Aybüke Ögretmenin Adi Müzik Sinifinda Yasayacak
Merkezi Mardin’de bulunan Uluslararasi Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi tarafindan Nevsehir’deki Dirilis Imam Hatip Lisesinde kurulan müzik sinifina sehit ögretmen Senay Aybüke Yalçin’in adi verildi.

Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel ve protokol üyelerinin katilimiyla hizmete açilan müzik sinifinda bir de müzik dinletisi düzenlendi.

Açilista konusan Nevsehir Milli Egitim Müdürü Memet Polat, “Sehitlerimizin adini okullarimizda ve kurumlarimizda yasatmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile ögretmenimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Biz okullarimizi kültürel, sanatsal açidan gelistirmek ve ögrencilerimize katki sunmak istiyoruz. Ögrencilerimizin de var olan yeteneklerini ortaya çikarmak için de gayret gösteriyoruz” dedi.

Uluslararasi Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi Baskan Yardimcisi ve Genel Koordinatör Eyyüp Aba da, “2009 yilinda kalkinmaya inanmis bir grup genç tarafindan kurulan Uluslararasi Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi toplumun her kesiminde ihtiyaç gördügü bütün konulara egilen ve bu konulara yönelik projeler üreten bir sivil toplum kurulusudur. Mardin’de kurulan dernek Türkiye’nin farkli sehirlerinde ve dünyanin farkli ülkelerinde birçok projede ortaklik yapmis ve birçok projeye imza atmistir” diye konustu.

Aba, “Bir ögretmen olarak Ögretmenler Günü’nde sehit ögretmenlerimiz Senay Aybüke Yalçin adina müzik sinifi ve Aysenur Alkan adina kütüphane yapip, 24 Kasim gibi önemli bir tarihte açilislarini yaptik. Bu süreçte is birligi içinde bizleri destekleyen Nevsehir Il Milli Egitim Müdürü Memet Polat basta olmak üzere tüm egitim gönüllüsü destekçilerimize tesekkürlerimi iletiyorum“ seklinde konustu.

Açilista Il Milli Egitim Müdürü Polat, ögretmen olan esi Hatice Polat ile birlikte türkü söyledi.

Mehmet Polat, söyledigi türküyü esi basta olmak üzere tüm ögretmenle hediye etti.
Kaynak: İHA