Dolandiricilarin Yeni Taktigi Sinir Kapilari

Ardahan’in Çildir ilçesinde dolandiricilarin yeni taktigi duyanlari saskina çevirdi. Çildir ve Aktas Sinir kapilarinin isimlerini kullanarak, uygun fiyata telefon ve araç parçasi satan is yerleri oldugunu sosyal medya üzerinden duyuran dolandiricilar; aglarina düsürdükleri insanlari kisa sürede dolandirip paralarini aliyor.

Dolandiricilarin Yeni Taktigi Sinir Kapilari
Aktas Sinir Kapisi’nin faaliyete baslamasiyla, vatandaslar ucuz ürün almak için internet üzerinden tanimadiklari yerlerden alisverise yönelince baslarina gelmeyen kalmiyor. Özellikle araç parçasi ve telefon fiyatlarinda yasanan artislarindan etkilenmemek için uygun fiyata ürün bulduklarini sananlar, dolandiricilarin eline düsüyor. Son dönemde Çildir ve Aktas Sinir kapilarinin isimlerini kullanarak uygun fiyata telefon ve araç parçasi satan is yerlerini oldugunu duyuran dolandiricilar, aglarina düsürdükleri insanlari kisa sürece dolandirip paralarini aliyor. Dolandiricilar, özellikle sosyal medya üzerinde açtiklari hesaplarla yurt disindan uygun fiyata kaydi yapilmis cihaz ve orijinal araç parçasi satislarinin yayinini yapiyor.

Çildir ilçe merkezinde iletisim sektöründe faaliyet gösteren is yeri sahibi Ahmet Rifat Vural, “Ne ilçemizde ne de Aktas Sinir Kapisi’nda sosyal medya hesaplarindan belirtilen kayitli telefon veya orijinal araç parçasi satan isletmeler bulunmuyor. Dolandiricilar son dönemde bu sekilde birçok kisiyi dolandirdigi gibi hala da dolandirmaya devam ediyor. Inanin is yerimize her gün tanidik birileri veya internetten is yerimizin telefonu bulan kisiler böyle satis yapan yerlerin olup olmadigini soruyor. Ama dedigim böyle is yerleri ne ilçe merkezinde ne de Aktas Sinir Kapisi’nda ne yakininda ne içinde ne de baska bir yerde yok. Lütfen ucuz orijinal gibi söylemlere insanlarimiz itibar etmesin, para göndermesin. Çünkü bunlar dolandiricilikta yeni bir sistem bulmuslar ve insanlarimizi çok rahat dolandiriyorlar" dedi.

Kaynak: İHA