Kiralik Daire Fiyatlarindaki Artis Durdu

Sosyal konut projesiyle birlikte kiralik daire fiyatlarindaki artis durdu. Emlakçilar, kiralik daire fiyatlarinin projeyle birlikte sabit kaldigini söyleyerek, satilik dairelerde de gerileme yasandigini kaydetti.

Kiralik Daire Fiyatlarindaki Artis Durdu


Emlak piyasasinda durgunluk sürüyor. Sosyal konut projesiyle hem kiralik hem de satilik daire fiyatlarinda artis durdu. Kiralik dairelerde fiyatlar sabit seyrederken, satilik dairelerde fiyatlar geriledi. Emlakçilar, projede kuralarin açiklanmasiyla satislarda hareketlilik olacagini söyledi.

Kiralik dairelere talebin devam ettigini söyleyen emlakçilar, buna ragmen kiralik daire fiyatlarinin sabit kaldigini belirtti.

Emlakçilar ilerleyen dönemde hem kiralik hem de satilik konutlarda fiyatlarin sabit kalacagini düsünüyor. Istanbul Bahçelievler de ortalama kiralik bir daire 5-7 bin liradan tutuluyor. Öte yandan satilik daire fiyatlarinda da gerileme yasandi. Ortalama 3 milyon lira olan daireler, 2 milyon 700 bin lira civarina kadar düstü.

"Talep devam ediyor ancak fiyatlar sabit kaldi, fiyat artislari durdu"

Kiralik dairelere talebin sürdügünü belirten emlakçi Serafettin Basaran, "Talep devam ediyor ancak fiyatlar sabit kaldi. Fiyat artislari durdu. Sosyal konut projesinin açiklanmasiyla kiralik daire fiyatlari sabit kaldi. Vatandaslar konut projesinin kuralarini bekliyor. Bahçelievler bölgesinde ortalama kiralik daire fiyatlari 5 bin ila 7 bin lira arasinda degisiyor. Mahalleye ve evin özelliklerine göre fiyatlar degiskenlik gösteriyor. Kiralik dairelere talep devam ediyor. Projeyle birlikte satilik daire fiyatlari da geri çekildi. Örnegin 3 milyon lira olan bir daire 2 milyon 700 bin ve 2 milyon 800 bin bandina geriledi. Konutlarda fiyatlarin sabit kalacagini düsünüyorum. Hem kiralik hem de satilik daire fiyatlarinin sabit kalacagini düsünüyorum" dedi.



"Rus ve Ukraynali müsteriler de geliyor"

Kiralik dairelere yabancilarin ilgisinin devam ettigini söyleyen Basaran, "Genellikle Suriye, Iran, Banglades, Azerbaycan gibi ülkelerden ilgi var. Genellikle Ortadogu ülkelerinden ilgi var. Son dönemde Rusya-Ukrayna arasindaki savastan kaynakli olarak Rus ve Ukraynali müsteriler de geliyor. Sosyal konut kuralarinin açiklanmasiyla piyasadaki durgunluk geçecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA