Mediamarkt Startup Challenge Yarismasinin Kazananlari Belli Oldu

MediaMarkt Startup Challenge yarismasinin kazananlari belli oldu. 51 ülkeden 205 farkli girisimin degerlendirildigi yarismanin kazanani, dijital dünyayi ve veri destekli kisisellestirmeyi bir araya getirerek gerçek zamanli müsteri deneyimini iyilestiren Oriient oldu. Yarismada ikinciligi Varsapp, üçüncülügü ise Vouchery.io aldi.

Mediamarkt Startup Challenge Yarismasinin Kazananlari Belli Oldu


MediaMarkt Türkiye, 2018 yilinda baslattigi MediaMarkt Startup Challenge projesinin 5’incisini; Google, Index Grup, Zip ve Hacquarters is birligiyle düzenledi.

51 farkli ülkeden 205 farkli girisimin degerlendirildigi yarismanin ön elemesini geçen 10 girisim ise düzenlenen final etkinliginde jüriye sunumlarini yapti.

2022’nin kazanani Orieent oldu

Özellikle perakende satis teknolojileri, kurumlarin dijitallesme süreçleri ve satis sonrasi teknolojileriyle ilgili alanlardan basvuru kabul eden MediaMarkt Startup Challenge 2022’nin kazanani Oriient oldu. Iç mekan konumlandirma sistemi olan Orieent, dijital dünyayi ve veri destekli kisisellestirmeyi bir araya getirerek gerçek zamanli müsteri deneyimini iyilestiriyor.

Yarismada ikinci olan Varsapp insanlarin kullanmadiklari esyalarini kiraya verebilecekleri veya ihtiyaç duyduklari ürünleri kiralayabilecekleri bir kiralama pazaryeriyken üçüncü olan Vouchery.io ise markalarin kisisellestirilmis dijital promosyonlari otomatiklestirmesine yardimci olarak kampanyalardan yatirim getirisini artiran yapay zeka destekli bir promosyon altyapisi.

Yarismaya ev sahipligi yapan ve jüri koltugunda bulunan MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO’su ve MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyildirim, “yarismamiz ile girisimcilere destek sunmaya ve ülkemizde girisimcilik ekosistemini gelistirmeye devam ediyoruz. Tüm çalismalarimizin temelinde müsterilerimizi daha iyi tanimak, ihtiyaçlarini anlamak, müsteri deneyimini ve memnuniyetini her zaman en üst seviyede tutarak deneyim sampiyonu olmak yatiyor. Bugün sektöründe Avrupa’nin açik ara lideri olmamizi saglayan güç ise farkli teknolojilere taniklik ettigimiz tarihimizde her türlü inovasyona açik olmamiz ve onu en iyi sekilde kullanmamiz. Bu nedenle biz kendimizi her zaman “gelecegin perakendecisi” olarak görüyoruz. MediaMarkt Startup Challenge’i da globaldeki bu vizyonumuzu Türkiye’de de hayata geçirmek ve ülkemizdeki girisimleri desteklemek için baslattik. 5 yil önce dijitallesmeyi is süreçlerine adapte edebilen ve bu baglamda perakende sektörüne yönelik çözümler gelistiren projeleri aramak üzere yola çiktigimiz projemiz, ilerleyen yillarda kapsama alanini genisletti ve dünyanin birçok ülkesinden basvuru almaya basladi.

Yarismamizin ilk yilinda aldigimiz basvuru sayisi yaklasik 60’ken bu yil 51 farkli ülkeden 205 girisimi degerlendirdik. Tüm bunlar Startup Challenge’in dogru yolda ve saglam adimlarla ilerlediginin en büyük göstergeleri. Bundan gurur duyuyoruz. Ayrica basta Orieent, Varsapp ve Vouchery.io basta olmak üzere tüm girisimcilerimizi kutlar, destekleri için Google, Index Grup, Zip ve Hacquarters’a tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA