Izmirli Gençler 'Ilk Oyum Erdogan'a' Programinda Bulustu

AK Parti Izmir Gençlik Kollari’nin düzenledigi “Ilk Oyum Erdogan’a” programina katilan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, gençlerle yol arkadasligi yapmaya önem verdiklerini ve yaptiklari islerde gençlerle yürüdüklerini söyledi. Bakan Varank, 2023 seçimleri için de gençlere seslenerek, “Türkiye’nin istikametine verdiginiz oyla karar vereceksiniz” dedi.

Izmirli Gençler 'Ilk Oyum Erdogan'a' Programinda Bulustu
AK Parti Izmir Il Gençlik Kollari, gençler için “Ilk Oyum Erdogan’a” adli program düzenledi.

Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Hamza Dag, AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Eyyüp Kadir Inan, AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, AK Parti Izmir Il Gençlik Kollari Baskani Recep Tayyip Taslak ve çok sayida genç katildi.



“Gençlerle yol arkadasligi yapmaya çalisiyoruz”

Programda konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Biz Türkiye’yi 20 yildir kalkindirmanin, muasir medeniyetlerin üzerine çikarmanin, bu ülkeyi yatirim, istihdam, ihracat ve cari fazlayla büyütmenin derdinde olan siyasi hareketiyiz. Ihmal edilmis bütün alanlarina yatirimlar yaparak, altyapi sikintilarini gidererek, katma degerli yatirimlar yaparak Türkiye’yi önümüzdeki yüzyila Türkiye Yüzyilina hazirlamak için gayret gösteriyoruz. Türkiye Yüzyilinin bas aktörleri gençler olacak. Onun için de her firsatta sizlerle bir araya gelmeye çalisiyoruz. Gençlerle yol arkadasligi yapmaya çalisiyoruz” dedi.



“Araca bindiginizde ‘vay be bunu Türkler mi yapmis’ dedirtecek kadar güzel bir eser ortaya çikmis”

Bakan Mustafa Varank, geçtigimiz Cumartesi günü Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u tanittiklarini hatirlatarak, “Araca bindiginizde ‘vay be bunu Türkler mi yapmis’ dedirtecek kadar güzel bir eser ortaya çikmis. Türkiye birinci yüzyil hikayesi ile ikinci yüzyilda neler yapmasi gerektigini kolay bir sekilde anlayabiliriz. Dogru zamanda dogru alana yatirim yapmak ve firsat alanlari degerlendirmek gerekiyor. Bu isi yapan babayigitler ve özel sektör var. Babayigitler var ama bu isin arkasinda bas babayigit var. Bu is olacak derse, tökezlediginde destek verirse bu sonucu alabiliyorsunuz. Bas babayigit Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan. O buna destek vermeseydi basarili olmazdik. Bu proje Cumhurbaskanimizin vizyon projesi. Bunun için de tecrübe gerekiyor, 20 yil bu ülkeyi yönetmis olmak gerekiyor. Türkiye’nin Otomobili ile bir vizyon ortaya koydu Sayin Cumhurbaskanimiz. Özel sektör önemli ama siyasi irade de önemli” diye konustu.



“Türkiye’nin istikametini verdiginiz oyla karar vereceksiniz”

Teknolojiye ve gençlere yaptirim yaptiklarini belirten Bakan Varank, “Gençlere, gelecegimize yatirim yapiyoruz. IHA’lari üreten ekibin yas ortalamasi 30’un altinda. O yüzden biz gençlerle beraber yol yürümenin önemli oldugunu düsünüyoruz. Bugün gençler siyaset yapabiliyor, meclise girip vekil olabiliyorlar. Biz iktidara geldigimizde seçilme yasi kaçti biliyor musunuz? 2002’de Türkiye’de seçilme yasi 30’du. Burada vizyon ortaya koydu Cumhurbaskanimiz, önce 25’e sonra 18’e indirdi. 18 yasinda milletvekili seçilebiliyor gençlerimiz. 18’e indirecegiz dedigimizde muhalefet ‘TBMM’yi çoluk çocukla mi dolduracaksiniz’ dediler. Biz gençlerle yürümenin dogru olduguna inanan bir siyasi hareketiz. 2023 seçimleri yaklasiyor. Türkiye’nin istikametinin ne olmasi gerektigi konusunda karar verecegiz. Kritik bir karar verecegiz. Türkiye’nin istikametine verdiginiz oyla karar vereceksiniz. Türkiye, büyük mücadelelerle bu noktaya geldi, hiçbir imkan Türkiye’nin önüne altin tepside konulmadi. Vesayetle, darbeyle mücadele ederek bu noktaya getirdik. Kendi kendine yetebilen bir ülkeden bahsediyorsak, büyük mücadele ile bu noktaya geldi. Vereceginiz oylarla Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülke mi, kendi teknolojisini yapan, ileri teknoloji yatirim yapan bir ülke mi olacak yoksa baskalarindan aldigi teknolojiyi kullanan ülke mi olacak? Buna karar vereceksiniz” ifadelerini kullandi.

"Gençleri figüran olarak kullaniyorlar"

AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Eyyüp Kadir Inan ise, “Izmir’de ‘ilk oyum Erdogan’a ilk oyum AK Parti’ye diyoruz. Biz mahalle mahalle, lise lise, üniversite üniversite çalisirken, 2023 hedefine bu kadar odaklanmisken daha karsimizdakilerin adayi belli degil. Onlar kuru hesaplarin pesinde. Bu memleketin gençlerine söyleyebilecekleri en ufak bir sey yok. Varsa isleri yalan dolan. CHP milletvekili, onurumuz Türk Silahli Kuvvetlerine çok agir bir iftira atti. AK Parti Gençlik Kollari olarak Izmir’den siddetle kiniyoruz. Gençlerin partisiyiz biz diyorlar ama etrafinda bir tane genç görüyor musunuz, yok. Sayin Cumhurbaskanimiz 27 kez gençlerle bir araya geldi. Bir tane genç milletvekilleri dahi yok. Gençleri figüran olarak kullaniyorlar” dedi.

Kaynak: İHA