Esgin, 'Karacabey Hizmet Yagmuruna Tutuldu'

Adalet ve Kalkinma Partisi Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Memlekete hizmet yolunda gayret ediyoruz. Karacabey’de ‘üçlü olsun güçlü olsun’ anlayisi oldukça verimli oldu. AK Parti iktidarinda Karacabey’imiz adeta hizmet yagmuruna tutuldu" dedi

Esgin, 'Karacabey Hizmet Yagmuruna Tutuldu'
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, ziyaret ettigi Karacabey’de ilçeye yapilan yatirimlari ve hizmetleri anlatti. Karacabey Ziraat Odasi’nda gerçeklestirilen basin açiklamasina Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, AK Parti Karacabey Ilçe Baskani Ertem Iscan ve Il Baskan Vekili Nureddin Arif Kurtulmuslar’in yani sira, AK Parti ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Kadin ve Gençlik Kollari yönetimi ile bazi muhtarlar katildi.

Karacabey Bogaz Yolu’nun bitirildigini müjdeleyerek sözlerine baslayan AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin, “Memlekete hizmet yolunda gayret ediyoruz. Karacabey’de ‘üçlü olsun güçlü olsun’ anlayisi oldukça verimli oldu. AK Parti iktidarinda Karacabey’imiz adeta hizmet yagmuruna tutuldu. Ilk olarak Karacabey Bogaz yolunun tamamlandigi müjdesiyle sözlerime baslamak istiyorum. Ilçe turizmi açisindan oldukça önemli bir yatirimi daha gerçeklestirdik. Sizi 20 kilometrelik sahip sahil seridine bu yol ulastiracak. Dünyanin en güzel ihlamur ormanlarina, longoza ulastiran da bu yoldur. Bogaz Yolu’nun yapilmasi ile ilgili 8 bin 600 imza toplandi ve halkimiz beklentisini net olarak ortaya koydu. Ulasim demek, o bölgenin gelisimi demektir. Çok sükür bu önemli yatirimi hizmete sunduk" diye konustu.

"TEKNOSAB vizyon bir projedir. Bu dev yatirim Karacabey’in ev sahipliginde yapildi. Çok yönlü, çok farkli özellikleri barindiran TEKNOSAB sayesinde 150 bin kisilik istihdam saglaniyor" diyerek sözlerini sürdüren Esgin, "Teknoloji üstü vizyon bir proje olan TEKNOSAB, Karacabey’e de ayri deger katacaktir. Tarim bizim için milli bir meseledir. Özellikle salginla birlikte tarimin ve topragin önemi bir kez daha ortaya konmustur. Karacabey, bu noktada öncü sehirlerimizdendir. Ilçemizin 5.4 milyar TL tarimsal hasilasi vardir. 1 milyon ton domates üretimi ile tarimin adeta merkezidir. Yine bu noktada ilçemiz tarimi adina mutlaka yapilmasi gereken Karacabey-Okçugöl yolu yani ovaköyleri yolunda çalismalar sürüyor. Merhum Milletvekilimiz Ali Koyuncu ile baslatilan, vekilimiz Önder Matli ile devam ettirilen bu yolu kismetse biz bitirecegiz. Tarimsal potansiyeli olan bu yolla ilgili toprak isleri tamamlandi, üst cephe islemleri kaldi. Çalismalara ilkbaharda baslayip, yaz aylariyla birlikte tamamlayacagiz. Yani sira Uluabat Mahallemize yapilmasi elzem olan alt geçidi de bitirdik" ifadelerini kullandi.

"Konut projesi çok önemli"

Hükümetin konut projesi oldukça önemli oldugunu belirten Esgin, "Çünkü Bursa’ya yapilacak 8 bin 500 konutun yarisi Karacabey’de olacak. Bununla birlikte hizli tren projesi de çok önemli bir yatirimdir. Bizden en çok beklenen hizmetti. 200 kilometrelik hat üzerine kurulacak olan bu yatirimin, Bursa gibi sanayi üretiminin yogun oldugu bir sehirde olmasi Karacabey için de ayrica degerlidir. Çünkü TEKNOSAB ile birlikte Taslik Mahallemize de tren istasyonu kurulacak. Iste Karacabey’imiz bu dev hizmetler sayesinde hem ulasim aglarinin merkezi haline gelecek, hem tarimin ve tarima dayali sanayinin merkezi olacak, hem de turizmin parlayan yildizi olarak gösterilecek. Karacabey’e her ilçeye nasip olmayacak iki önemli baraj projesi yapiliyor. Gölecik Baraji bu ilçenin en az 50 yillik hayaliydi. Yapimina daha önce start verilmisti ancak bazi teknik sorunlar meydana geldi. Ancak suan çözüme kavustu ve çalismalar sürüyor. Hem sulama, hem de içme suyu ihtiyacini giderecek olan Gölecik Baraji’nda çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Yine Yesildere Sulama Baraji’nda sona yaklasildi. Bandirma’nin bazi köylerinin de istifade edecegi bu hizmetin yüzde 80’i bitirildi. Bursa Büyüksehir Belediyemiz ile Karacabey Belediyemize ayri bir parantez açmak istiyorum. Güzel bir uyum içinde çalisarak ilçemizde önemli projelere imza atiliyor. Özellikle kanalizasyon ve altyapi sorunlari Karacabey’de çözüme kavusuyor. Tabii bazen kanalizasyon ve altyapi çalismalarindan dolayi halkimiza bazi rahatsizliklar verildi, ancak vatandaslarimizin sabrina tesekkür ediyoruz. Bu noktada 61 kilometre su imalati ile 18 kilometrelik kanalizasyon ve yagmur suyu imalati sadece bir yilda yapildi. Çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Bu arada Yeniköy Atik Su Aritma Tesisi ihalesini kisa sürede bitirecegiz. Yine Karacabey’e biyolojik aritma tesisi yapacagiz" seklinde konustu.

4 yilda 20 kilometre sicak asfalt

"Karacabey’e sadece 4 yilda 20 kilometrelik sicak asfalt döküldü. 150 kilometre de sati kaplama çalismasi yapildi. Ama bu yollar sicak asfalta uygun gerçeklesiyor. Ilçemize 300 milyon liranin üzerinde son 4 yilda yol yatirimi gerçeklesti. Ayrica çogu kirsal mahallemize 180 bin metrekarelik parke tasi hizmetimiz yapildi. Kirsal mahallelere parke taslari dösenmeye devam edilecek" ifadelerini kullanan Esgin, "Spor sehri Karacabey’ hedefiyle çikilan bu yolda 100’lerden 7 binin üzerinde lisansli sporcu sayisina ulasildi. Spora yönelik çalismalar çerçevesinde; spor salonlari, çim sahalar, çok amaçli basketbol, futbol ve tenis kortlari, açik yüzme havuzu, Gençlik Merkezi hizmetlerimizle çalismalarimiz devam ediyor.

Bizim Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan aldigimiz siyaset dersi halka hizmetten baska bir sey degildir. Ülkemiz adina gurur verici olan, onurlandiran vizyon projemiz Türkiye’nin otomobili yatirimimiz büyük ses getirdi. ‘Yapamazsiniz’ denilenleri yapiyoruz. Yerli ve milli otomobilimiz ülkemize hayirli olsun. Yolunuz eger milletin yolu ise Allah yardim ediyor. Dogalgaz’i da bulduk insallah onu da çikartacagiz. Dünya lideri Cumhurbaskanimizin yol arkadasliginda kararlilikla ilerliyoruz. Hizmet siyasetinin yani sira, gönül siyaseti de yapiyoruz. Bu inanç ve kararlilikta yolumuza devam ediyoruz" dedi.

"Hastane yatak kapasitesi 158’e çikti"

Ayrica Ziraat Odasinin hizmet binasi açilisinda Orman Isletme Müdürlügünün sözlerini yerine getirdiklerini anlatan Mustafa Esgin, "Bu Karacabey adina önemli bir gelismeydi. Saglikta devrim niteliginde isler yapiyoruz. Özellikle kovid döneminde Bursa genelinde çok basarili olduk. Yeni hastaneler, yeni yatirimlar gerçeklestirdik. Bu noktada Karacabey Devlet Hastanemiz de önemli hizmetler yapiyor. Ilçe Devlet Hastanemizin hasta yatak kapasitesi 158’e çikarildi. Hekim eksikligimiz gideriliyor. Buradan bir müjde daha vereyim; Karacabey Devlet Hastanesi’nin ihtiyaci dogrultusunda 1 Kadin Dogum, 1 Üroloji ve 1 de Nöroloji Uzmani gelecek ve yakin zamanda ilçemizde göreve baslayacak. Ayrica Saglikli Hayat Merkezi’ne dis merkezi kazandiracagiz. Bunlarin disinda ‘devlet-millet el ele anlayisi’ ile egitim yatirimlarimiz da devam ediyor. Ilçemize yeni okullar kazandirirken, mevcut okullarin insaatlari da tüm hiziyla sürüyor. AK Parti’nin Karacabey’e yaptigi tüm bu hizmetlerde emegi geçen basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, milletvekillerimize, AK Parti Il ve Ilçe Baskanliklarimiza, Bursa Büyüksehir Belediyemize ve Karacabey Belediyemize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Karacabey yükselis döneminde”

Belediye Baskani Ali Özkan, Karacabey’in hizmet anlaminda fark yasattigini belirterek, “Ilçemiz yükselis dönemindedir. Insan hafizasi unutkandir. Saglikli bir muhasebe yapmak için geçmise bakmak gerek. Özellikle farkli partilerin yönetiminde olan belediyelere bakarak, AK Parti belediyeciligini daha net degerlendirebiliriz. Karacabey’de ‘üçlü olsun güçlü olsun’ mottosuyla su ana kadar uyum içinde çalistik ve ilçemiz hak ettigini elde etti. Siyaset bizler için hizmet demektir. Her zaman birlikten kuvvet dogar düsturuyla hareket ettik. Bu kadar çok yatirim alan baska bir ilçe daha var midir bilmiyorum. Bunu tüm ilçe olarak hep birlikte basariyoruz. Sayin Vekilimiz Mustafa Esgin’in siraladigi bu hizmetlerin bana göre hepsi ayri ayri üzerinde durulmasi gereken konulardir. Karacabey fark yasatiyor, Karacabey yükselis dönemini yasiyor. Bunlari anlamak ve anlatmak gerekir. Karacabey’de merkezi aritma tesisi sorunu da çözüldügünde sifir sorunlu bir ilçe olacagiz. Asevimiz her gün 1500 kisiye yemek veriyor. Belediyemize gelen her bir vatandasimizi geri çevirmemeye çalisiyoruz. Saymakla bitmeyecek hizmetlerimiz var. Sadece ilçemizde yapilan yatirim insaatlarini gezmek bir gününüzü alir” diye konustu.

AK Parti Ilçe Baskani Ertem Iscan da, “Sizin de gördügünüz gibi ilçemize yapilan hizmetlerimiz ortada, say say bitmiyor. Birlik beraberligimiz bu noktada çok önemli. Sayin Milletvekilimiz ve Belediye Baskanimiz sayesinde açikçasi benim isim de kolaylasiyor. Durmak yok yola devam.” dedi.

Programda son olarak konusan AK Parti Il Baskan Vekili Nureddin Arif Kurtulmuslar ise, “Karacabey’e son 20 yilda yapilanlari anlatsak saatler, hatta günler alir. Ciddi yatirimlar gerçeklestirildi.

Cumhurbaskanimizin geçtigimiz hafta açikladigi ‘Türkiye Yüzyili’ insasi altyapi ile basladi.

Ülkemiz en temel konularda altyapisini tamamladi. Bundan sonra buldugumuz dogal kaynaklarla, TOGG gibi yerli ve milli çalismalarimizla Türkiye vizyonunun üst yapisini insa edecegiz. Bu yapilanlar halka mutlaka anlatilmali. Büyük Türkiye hedefimizden asla ödün vermeden ilerliyoruz.” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA