Bursa'da Tekstil Fabrikasi Yandi, Sahibi Endiseli Gözlerle Izledi

Bursa’nin Nilüfer ilçesinde tekstil fabrikasinda çikan yanginda alevler tüm fabrikayi kapladi. Yanginda zaman zaman patlamalarin oldugu görülürken duvarlarinda çökmeler meydana geldi. Fabrika yanarken sahibi de endiseli gözlerle çalismalari izledi. Yangin ve çalismalar dron ile havadan görüntülendi.



Yangin, saat 20.00 siralarinda Nilüfer ilçesi Minareliçavus Mahallesi’ndeki Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) faaliyet gösteren tekstil fabrikasinda çikti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi, AFAD, polis ve 112 Acil Saglik ekipleri sevk edildi. Itfaiyeciler yangini kontrol altina almaya çalisirken polis ekipleri de güvenlik önlemi aldi. Yanginda fabrikada zaman zaman patlamalarin yasandigi görüldü.

Ekipler yangina müdahale için canhiras çalisirken alevlerin büyümesi ve fabrikanin tamamini sarmasi üzerine çevre illerden destek istendi. Bölgeye AFAD tarafindan koordinasyon merkezi kurulurken, 440’tan fazla itfaiye personeli, 120 arama kurtarma personeli, 35 AFAD personeli ile 100’den fazla itfaiye araci ve tanker ile çalismalar sürdürüyor. Çalismalara destek için Istanbul, Kocaeli, Yalova, Balikesir ve Kütahya’dan ekipler bölgeye sevk edildi.

Öte yandan yangini fabrika sahibi Ramazan Bayduz’da endiseli gözlerde izledi.

Yatili okul yurdu tedbir amaçli tahliye edildi

Fabrikanin yakininda bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yatili yurdunda kalan ögrenciler tedbir amaçli tahliye edildi. Il Milli Egitim Müdürü Serkan Gür’ün de olay yerine gelerek çalismalara katildigi ögrenildi.

Bursa Valisi Canbolat: “Tüm imkanlari buraya seferber ettik, TOMA’lar dahil”

Yangin bölgesine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan ve diger yetkililer geldi. Vali Canbolat, yangina ilgili yaptigi açiklamada, "Büyüksehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin, AFAD, Orman Bölge Müdürlügü ve emniyetin tüm imkanlarini buraya seferber ettik, TOMA’lar dahil. Çevre illerden de takviye ekipler istedik. Müdahale yapiliyor. Insallah kisa zamanda kontrol altina alacagimizi düsünmekteyiz. Fabrikanin tamami yandi. Fabrika sahiplerinin ifadesi, içeride herhangi bir kisinin kalmadigi, bütün çalisanlarin tahliye edildigine dair bize bilgi verdiler. Burada su anki amacimiz, çevre fabrikalara yayilmamasi konusunda gayret sarf edip yangini kontrol altina alip söndürmek istiyoruz" dedi.

Vali Canbolat, ögrencilerin tahliyesiyle ilgili de, "Orada herhangi bir olumsuzluk yok ama bir olumsuzluk yasanabilir endisesiyle tüm ögrencilerimizi oradan baska pansiyonlarimiza tahliye ettik. Tamamini saglikli sekilde tahliye ettik. Ögrencilerimizde bir problem yok" ifadelerini kullandi.

Baskan Aktas: “Sabaha kadar bu çalismalar devam edecek”

Büyüksehir Belediye Baskani Aktas ise yaptigi açiklamada, "Içeride öbek öbek farkli noktalarda polyester malzemesi var, ham maddesi var. Bundan kaynaklanan bir sikinti olabilir düsüncesiyle müdahale ediliyor. Insallah herhangi bir fabrikaya siçrama olmadan sabaha kadar bu çalismalar devam edecek. Ben istirham ediyorum, burada yangin seyretmek için lüzumsuz bir kalabalik yapilmasin. Tüm ekiplerle müdahale ediliyor. Yani bu araç sirkülasyonunun rahat bir sekilde gidip gelmesi için de burayi rahat birakmak gerektigini hatirlatmak istiyorum." diye konustu.

Kaynak: İHA