Hayvanlari Koruma Gününde Anlamli Lansman

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan resmi açilisi gerçeklestirilen 22 milyon liralik yatirimla Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi lansmani gerçeklestirildi.

Hayvanlari Koruma Gününde Anlamli Lansman
Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce’nin ev sahipligi yaptigi programa Vali Çetin Oktay Kaldirim, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, ilçe belediye baskanlari, ilçe baskanlari, il müdürleri, oda baskanlari, bürokratlar, STK temsilcileri ve davetliler katildi.

Bölgenin en donanimli projesinin 22 milyon liralik yatirimla hayata geçirildigini ifade eden Yüce, sokak hayvanlarinin sahipsiz olmadigini, büyüksehir belediyesinin yanlarinda oldugunu belirtti.

Sokak hayvanlarina yönelik öncü çalismalar ve uygulamalar gerçeklestirdiklerini ifade eden Yüce, sehir genelinde kedi evleri ve 138 noktaya beslenme odaklari yerlestirdiklerini söyledi.



“Projemizin toplam maliyeti 22 milyon liradir”

Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin detaylarindan söz eden Yüce, “Projemizin içerisinde rehabilitasyon merkezi, 180 tekli kafes, 14 karantina tekli kafes, 10 çoklu açik kafes, 4 küçük yogun bakim ünitesi, büyük yogun bakim ünitesi, otomatik anestezi, ultrason, röntgen, biyokimya, hemogram, 2 idrar analiz, 3 koter ve EKG cihazi yer aliyor. 3 oksijen konsantratörü, otoklav, 2 starizatör, mikroskop, wod lambasi, 9 krom kedi kafesi, 2 büyük boy krom köpek kafesi, 6 krom orta boy köpek kafesi bulunuyor. 500 sokak hayvanini ve 80 kediyi barindirma kapasitesine sahibiz. 900 metrekarelik kapali alanda ise ameliyathanelerimiz, yogun bakim ünitelerimiz, tecrit odasi, eczane, muayene odalari, bakim odalari, fizik tedavi havuzu, temizlik ve sterilizasyon odasi, idari odalar ve konferans salonu yer aliyor. Her yil Sakarya’mizda 4 bin adet sokak hayvani rehabilite ediliyor. Hasta, yarali, kazali hayvanlar tedavi ediliyor. Viral ve mikrobiyal hastaliklara, göz ile ilgili bazi ameliyatlara, ortopedi ameliyatlarina müdahale ediliyor. Bunlarin yaninda yasakli irklar barindiriliyor. Çesitli vesilelerle sokak hayvanlari konusunda halkimiza egitim hizmetleri veriliyor. Projemizin toplam maliyeti ise 22 milyon liradir. Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin sehrimize hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Nefes alan bütün varliklarin Allah’in bize birer lütfu oldugunu çok iyi biliyoruz”

Lansman töreninde konusan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “En hassas noktalarimizdan biri olan hayvan dostlarimizla ilgili böylesine bir merkezin açilisina sahitlik ediyoruz. Bu vesile ile baskanimiz Ekrem Yüce basta olmak üzere projede emegi geçen herkesi tebrik ediyorum. Hepinizin bildigi üzere bizim medeniyetinizde bu konunun önemi oldukça açiktir. Ögretilerimizde nefes alan bütün varliklarin Allah’in bize birer lütfu oldugunu çok iyi biliyoruz. Dolayisiyla bizlerde bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek atalarimiza örnek olmaliyiz. Dogasini ve içindeki canlilari koruma noktasinda ülkemizdeki en iddiali sehirlerden biriyiz. Bu eserde iddiamizin en büyük örneklerinden birisidir. Insallah bu merkezler ilçelerimizde dahil sayilari artarak devam edecektir. Bu vesile ile ben bir kez daha böylesine bir merkezi ilmek ilmek isleyerek bugünlere getiren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ekrem Yüce’yi kutluyorum. Hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA