Uludag'a Yabanci Turist Akini
Kis turizminin en gözde merkezlerinden Uludag Polonyali misafirlerini agirlamaya basladi. 190 kisilik kafile ilk kez Uludag’a ayak basti.

2500 Polonyaliya Bursa ve Uludag tanitilacak
Yapilan anlasma sonrasi ilk misafirlerini heyecanla karsilayan ve memnuniyetin en önemli nokta oldugunu vurgulayan Monte Baia Otel Genel Müdürü Erdem Basarir, “Bugün Polonyali ilk grubumuz giris yapti. Polonya’nin en büyük tur operatörü Itaka ile yapmis oldugumuz anlasmaya istinaden bes yil boyunca 24 Aralik- 19 Mart tarihleri arasinda her hafta 190 kisi charter uçusla Uludag’a gelecekler. Charter uçagimiz Istanbul’a gelecek, 2 gün Istanbul’da kalacak olan misafirlerimiz pazar günü otelimize giris yapacak. 5 gece konaklayip cuma günü çikis yapacaklar. Yapmis oldugumuz anlasmamiza istinaden, yil boyunca yaklasik 2500 Polonyali turisti misafir edecegiz” dedi.
Önümüzdeki sezonlar için Rusya ve Ukrayna ile görüsmelerimiz sürüyor
Bursa’da turizme büyük katki saglanacagini vurgulayan Basarir, “konuklarin hafta içi gelecek olmasi biz turizmciler için oldukça önemli. Hafta sonlarini iç pazar tanelerinden dolayi yüzde yüz kapatiyoruz. Hafta içi planlamis oldugumuz bu anlasmayla yüzde doksan dolulukla kapatmayi hedefliyoruz. Biz bu anlasmada öncü olduk. Böyle anlasmalarin Uludag’da turizme büyük bir çikis kazandiracagini düsünüyoruz. Baska ülkelerdeki büyük tur operatörleriyle görüsmelerimiz sürüyor. Rusya ve Ukrayna ülkeleri ile önümüzdeki yil bu sekilde bir anlasma yapmak istiyoruz” dedi.
Polonya’da sehrin en önemli noktalarindaki billboardlarda Uludag görselleri yer aliyor
Bursa ve Uludag’in tanitilmasi için görüsmelerin devam ettigini ve ilerleyen yillarda turizm çitasini çok daha yukariya tasimak istediklerini ifade eden Erdem Basarir, “Polonya’nin en büyük Tur Operatörü olan Itaka, Uludag ve Bursa’nin tanitimiyla ilgili de Polonya’nin baskenti Varsova’da büyük bir marketing çalismalari yapmakta. Yaptigimiz bu anlasmanin Bursa’ya yogun bir ekonomik katki saglayacagini düsünüyoruz. Misafirlerimiz için yapmis oldugumuz sehir turlari ile Bursa’mizin tarihini ve kültürünü tanitacagiz. Anlasmayi sadece Uludag odakli degil çok yönlü gerçeklestirdik. Bu anlasmayi ortaya koydugumuz andan itibaren bize destek, katki ve hassasiyetlerini esirgemeyen Uludag Yatirimcilar Birligi Yönetimine ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a tesekkür ediyoruz” dedi.
