Baskan Akman'dan, 'Muhtarlarla Istisare' Toplantisi

Van’in merkez Tusba Belediye Baskani Salih Akman, seffaf belediyecilik anlayisiyla her yil periyodik olarak düzenledikleri ‘Muhtarlarla istisare’ toplantisi çerçevesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Baskan Akman'dan, 'Muhtarlarla Istisare' Toplantisi
Seffaf belediyecilik anlayisiyla her yil periyodik olarak ‘Muhtarlarla Istisare’ toplantisi düzenleyen Tusba Belediye Baskani Salih Akman, yerel yönetimlerde hesap verebilirligin, birligin, beraberligin ve dayanismanin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Görevde bulundugu 3 yillik sürede hayata geçirdigi mega projelerini anlatmak ve 2022 yili is sezonunda mahallelerin öncelikleri dogrultusunda çalisma programi belirlemek amaciyla düzenlenen ‘Muhtarlarla istisare’ toplantisi 15 Temmuz Sehitler Parki’nda bulunan bir dügün salonunda yapildi. Toplantiya; Tusba Belediye Baskani Salih Akman’in yani sira AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas ile Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Tusba Kaymakami Furkan Duman, Ilbank Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) Genel Sekreteri Halil Ibrahim Güray, AK Parti Tusba Ilçe Baskani Mehmet Nuri Basdinç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Osman Türkmen, Tusba Belediye meclis üyeleri, belediye baskan yardimcilari, birim müdürleri ve mahalle muhtarlari katildi.



“Tekstil OSB’de 10 ile 15 bin arasinda genç istihdam edilecek”

Yapilan istisare toplantisinda bir konusma yapan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, bölgede is ve istihdam olusturmak için gösterdikleri mücadele hakkinda bilgi verdi. Gösterilen büyük çabalar neticesinde Van’da kurulan Tekstil Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarin üretime geçilmesiyle birlikte 10 bin ile 15 bin arasinda gencin istihdam edilecegini vurgulayan Arvas, “Bu çok önemli bir gelismedir. Sizler, bizi desteklediginiz müddetçe, Recep Tayyip Erdogan’in arkasinda yürüdünüz müddetçe sizlere yatirim olarak, kardeslik olarak ve huzur olarak mutlaka geri dönecektir” dedi.



“Yer alti su kaynaklarimiz hizla tükeniyor”

Son yillarda yasanan kurakliga dikkat çeken Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ise açtiklari birçok içme suyu sondaj kuyusunun kisa süre sonra kurudugunu dile getirdi. Çelikel, “Daha önce 20-30 metre açtigimiz kuyuda su çikarken, simdi zaman zaman 120 metrelik açtiktan sonra ancak su çikiyor. Açilan birçok kuyu ise kisa bir süre sonra kuruduguna sahit oluyoruz. Yasanan kuraklik ile birlikte yer alti su kaynaklarimiz hizla tükeniyor” dedi.



Tusba Kaymakami Furkan Duman ise yaptigi konusmada; Van’in Büyüksehir Belediye statüsüne kavusmasi ile birlikte daha önce il özel idaresi ve köylere hizmet götürme birligi tarafindan kirsal mahallelere götürülen hizmetlerin tamamini artik Büyüksehir Belediyesi ile Tusba Belediyesi tarafindan yürütüldügünü belirterek, “Mahallelerimiz devamli gezerek muhtarlarimizla istisare halindeyiz. Tusba Belediyemizin mahallelerimizde çok güzel isler yaptigina sahit oluyoruz” dedi.



“Halkimizin destek ve dualariyla büyük hizmetler gerçeklestirdik”

Bir konusma yapan Tusba Belediye Baskani Salih Akman ise yeni bir yila büyük bir heyecan ve yeni umutlarla girdiklerini belirti. Hem görev süresince yaptiklari hizmetleri degerlendirmek hem de gelecek is sezonun da mahallelerin ve ilçenin önceliklerini belirlemek için düzenledikleri ‘Muhtarlarla Istisare’ toplantilarini artik geleneksel hale getirdiklerini belirten Baskan Akman, “Tevazu, samimiyet ve gayretle çiktigimiz bu hizmet yolculugunda; sizlerin destekleri ve Tusbalilarin dualariyla 3 yillik süreçte hem kirsal mahallelerimiz de hem de merkez mahallelerimizde büyük hizmetler gerçeklestirdik” dedi

“Söylemlerimizi icraatla taçlandirdik”

Göreve geldigi ilk gün; ‘Tusba’yi ortak akilla hep birlikte yönetecegiz’ dediklerini hatirlatan Baskan Akman, “Allah’a sükürler olsun ki bu söylemlerimizi icraatla taçlandirdik. Ekip ruhu ile sizlerle birlikte hareket ettik ve bu anlayisi bundan sonra da sürdürmeye devam edecegiz. Rabbim sizlerle birlikte çikmis oldugumuz bu kutlu yolculukta güzel hizmetler yapmayi nasip etsin” ifadelerini kullandi.

“Birlik, beraberlik ve dayanisma varsa basari da vardir”

“Bir sehirde birlik, beraberlik ve dayanisma varsa o sehirde huzur vardir. O sehirde basari da vardir” diyen Baskan Akman, bu nedenle muhtarlarin görüs ve önerilerinin kendileri için önemli oldugunu vurguladi. Baskan Akman, “Sizler hem devleti hem de milleti temsil gibi önemli bir görevi yürütmektesiniz. Devletin halka görünen güler yüzü ve sefkatli elisiniz. Özetle demokrasimizin vazgeçilmez yapi taslarisiniz. Bu açidan, devlet vatandasa ulasmak istediginde size, vatandas devlete ulasmak istediginde yine size müracaatta bulunuyor. Dolayisiyla vatandaslarimiz sizleri devletin çok önemli temsilcisi olarak görüyor” seklinde konustu.

AK Parti Tusba Ilçe Baskani Mehmet Nuri Basdinç ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Osman Türkmen’in de birer selamlama konusmasi yaptigi toplantida; Baskan Akman, daha sonra görevde bulundugu 3 yillik süre içerisinde Tusba ve Tusbalilara kazandirdigi mega projelerin yer aldigi bir sunum yapti. Toplanti verilen ögle yemegi ile son buldu.
Kaynak: İHA