Gecenin Karanligini Alevler Aydinlatti

Kocaeli’de bir apartman çatisi alev alev yandi. Itfaiye ekiplerinin uzun süren ugraslari sonucunda yangin söndürülürken, çati kullanilmaz hale geldi.

Gecenin Karanligini Alevler Aydinlatti
Yangin, Gölcük ilçesine bagli Halidere Mahallesi Atatürk Bulvari üzerinde 3 katli bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir sebeple apartmanin çatisinda yangin çikti. Alev alev yanan çati, apartmandaki duman alarminin ötmesine sebep oldu. Apartman sakinleri duyduklari alarm ile kendilerini disari atti. Ardindan 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Apartmanda daireler tek tek kontrol edilirken içeride kimsenin kalmadigi tespit edildi. Itfaiye ekipleri, merdivenleri araçlarla binanin her iki tarafindan çatiya çikarak söndürme islemleri gerçeklestirdi. Yaklasik 1 saatlik söndürme isleminin ardindan yangin kontrol altina alindi. Apartmanda kimsenin saglik durumuyla ilgili bir problem olmadigi ögrenildi. Alevlere teslim olan çati ise kullanilmaz hale geldi.

Yanginin panigiyle kendini sokaga atanlardan biri olan apartman sakini Mehmet Çiftçi, “Apartmanda bir kisi dogalgaz kullanmiyor. Yanginin sebebi belki de odur ama net bir sey bilmiyoruz. Duman alarmindan duyup disari çiktik. Çok sükür, apartmandaki kimsenin sagligina bir sey olmadi” seklinde konustu.

Yanginla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA