Malatya'da Yogun Kar Için Sükür Kurbani

Malatya’da yillar süren kar hasretinden sonra 2 günde yagan kar nedeniyle sükür için kurban kesildi.

Malatya'da Yogun Kar Için Sükür Kurbani
Malatya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü tarafindan kar yagisi nedeniyle ‘sükür kurbani’ kesilerek, karlar su kaynagi olacagi için dua ve sükür edildi.

MASKI hizmet binasi önünde dualar esliginde gerçeklestirilen kurban kesimine, MASKI Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKI genel müdür yardimcilari, daire baskanlari ve personeller katildi.



“Kar, bolluk demek, bereket demek”

Sükür kurbani kesiminin ardindan konusan MASKI Genel Müdürü Mehmet Mert, bol ve bereketli bir kar yagisinin oldugunu belirterek, “Son yillarin en büyük kar yagisini aldik. Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki günlerde de ilimiz için kar yagisi gözüküyor. Yagislarin bollugu su bollugu demektir. Gelecekte su sikintisi yasamayacagimiz anlamina geliyor. Barajlarimiz doluyor, göletlerimiz doluyor, yeralti kaynaklarimiz besleniyor. Insallah bu yil hasat mevsiminde çiftçilerimizin yüzü gülecek. Kar, bolluk demek, bereket demek. Bu yil bereketli bir yol olacak Insallah. Bizlerde MASKI Genel Müdürlügü olarak Allah için sükür kurbani kestik. Allah kabul etsin” dedi.

Kaynak: İHA