Hakkari'deki Firinlarda Gramaj Denetimi

Hakkari Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri firinlarda gramaj, hijyen ve fiyat denetimi yapti.

Hakkari'deki Firinlarda Gramaj Denetimi
Hakkari’de sabaha karsi Zabita Müdürü Adil Demir ve beraberindeki ekipler, firinlari tek tek denetledi. Çalisma kapsaminda girdikleri firinlarda önce ekmegin fiyatini ardindan gramajini kontrol eden ekipler, hijyen kosullarini da gözden geçirdi. Zabita Müdürlügüne bagli ekipler, sehrin birçok noktasinda faaliyet gösteren unlu mamul üretim yerlerinde, firin, bakkal ve marketlerde ekmeklerin gramaji basta olmak üzere ekmek üretimi ve hijyen sartlari gibi konulari ele alarak denetimleri sürdürdüklerini belirtti.

Firinlarda özellikle çalisanlarin temizligi, imalathane ve satis yerlerinin temiz olup olmadigi, istenilen sartlara uyulup uyulmadigi hususunda kontroller yapan zabita ekipleri, kontrol esnasinda eksiklik tespit edilen isletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarilarda bulunup kurallara uyan isletmelere de tesekkür etti.

Zabita ekipleri, halkin temiz, güvenli ve kaliteli hizmet almasi için çesitli denetimler yaptiklarini belirterek, “Isletmelerde imalathane ve çalisanlarin temizligi, gramaj ile üretilen ürünlerin sagliga uyumluluk kosullari gibi konularda kontrollerimizi periyodik olarak sürdürüyoruz. Birçok alanda oldugu gibi firin denetimlerini de araliksiz olarak sürdürmeye devam edecegiz. Incelemelerimizde esnaf ve çalisanlara çesitli konularda uyarilarda bulunuyoruz, kanunlar çerçevesinde halkimizin temiz ve güvenilir hizmet almasi için görevimizi yerine getiriyoruz. Vatandaslarimizdan halk sagligini tehdit eden durumlarla karsilastiklarinda belediyemizi aramalarini rica ediyoruz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA