Dicle Elektrik Bin 860 Acil Müdahale Ekibiyle Arizlara Müdahale Ediyor

Güneydogu’da, kar yagisi ve siddetli firtina nedeniyle çok sayida yerlesim birimi karanlikta kaldi. Dicle Elektrik bin 860 kisilik acil müdahale ekipleriyle arizalara hizli müdahale ediyor.

Dicle Elektrik Bin 860 Acil Müdahale Ekibiyle Arizlara Müdahale Ediyor
Güneydogu’da etkili olan yogun kar yagisi ve siddetli firtina elektrik direklerini devirdi, iletim hatlarini kopardi. Bu yüzden bin 663 yerlesim birimi enerjisiz kaldi. Dicle Elektrik, bin 860 kisiden olusan 427 acil müdahale ekibi kurarak bölge genelinde arizalara müdahale etti. Ilk gün bin 50 yerlesim birimine enerji verilirken 331’inde çalisma sürüyor. 282 yerlesim birimine ise yollar kapali oldugundan henüz ulasilamadigi bildirildi.

Kar yagisi ve firtina, Dicle Elektrik’in dagitim bölgesini olusturan Diyarbakir, Sanliurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Sirnak’ta oldukça etkili oldu. Hava sicakligi yer yer eksi 14 dereceyi buldu. Buzlanmayla birlikte sert esen rüzgar yüzünden özellikle kirsalda direkler devrildi, birçok yerde elektrik iletim hatlari koptu. Dicle Elektrik tarafindan olaganüstü durumlar için olusturulan acil müdahale ekipleri, kisa sürede harekete geçerek olumsuz kosullara ragmen büyük çaba gösterdi. Ekipler, 7/24 esasina göre 3 vardiya seklinde görev yaptigi, bölge genelinde 350 araç ile arizalara müdahale ettigi belirtildi.

Bin 50 yerlesim birimine kisa sürede enerji verildi

Olumsuz hava sartlari yüzünden ilk anda dagitim bölgesinde yer alan 6 ilde toplam bin 663 yerlesim noktasi enerjisiz kalirken, sehir ve ilçe merkezlerinde dün ögle saatlerine kadar gerekli çalismalar yapilarak, sorun giderildi. Ekiplerin olumsuz kosullara ragmen yogun ve özverili çalismasi sonucunda bin 50 yerlesim noktasina ayni gün içerisinde enerji verildigi kaydedildi.

Bölge genelinde 331 mahalle, köy ve mezradan olusan yerlesim noktasinda ariza onarim ve bakim çalismalari devam ederken, 282 yerlesim noktasinda ise yollar kapali oldugundan henüz ulasim saglanamadi. Ulasim saglanir saglanmaz buralardaki arizalara ivedi olarak müdahale edilecegi aktarildi.
Kaynak: İHA