Antalya'da Yeniden Kar Yagisi Basladi

Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolunda kar etkisini yeniden gösterdi. Bin 825 metre rakimli Alacabel’de kar yagisi, yogun tipi nedeniyle görüs mesafesi yer yer bir metreye düstü, karayolu tirlaring geçisine kapatildi.

Antalya'da Yeniden Kar Yagisi Basladi
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki- Seydisehir karayolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde cumartesi gece saatlerinde baslayan ve araliklarla yagan kar bugün aksam saatlerinde yeniden basladi.

Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren saat 20.00 siralarinda baslayan kar yagisi etkili oluyor. Bölgede kar kalinligi yer yer 230-40 santimetreye ulasirken, tedbir amaçli tirlarin geçisine izin verilmiyor.

Yagis sebebiyle Karayollari Alacabel ekipleri de harekete geçti. Ekipler trafik akisinda aksama yasanmamasi için çok sayida is makinsi ile yolda biriken karlari temizliyor. Bin 825 metre rakimli Alacabel’de kar kalinliginin yer yer 30-40 santimetreye ulastigi bildirilirken, Karayollari Alacabel ekibi çok sayida is makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalismasi yaparak yolun trafige açik tutulmasini sagliyor. Alacabel’de kar yagisinin etkili olmasi nedeni ile de uzun araçlarin geçisine izin verilmedigi, araçlarin dinlenme tesislerine yönlendirildigi bildirildi.

Akseki Bölge Trafik ve Karayollari ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarinda bulundurmalarini istedi.
Kaynak: İHA