AK Parti'li Bülent Turan, Biga'da Açilisa Katildi

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Biga Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzu'nun açilisina katildi.

Turan, Sirintepe Mahallesi'nde Gençlik Merkezi’nin bulundugu bölgede Gençlik ve Spor Bakanligi is birligiyle yapimini tamamlanan havuzda incelemelere bulundu.

Biga’da tarihi bir ana taniklik ettiklerini belirten Turan, "Biga’mizin düsman isgalinden kurtulusunun 99. yildönümünde kiymetli bir açilistayiz. Belediyemiz yaklasik bir haftadir çok güzel kurtulus etkinliklerine imza atiyor. Kurtulus vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm büyüklerimizi rahmetle aniyoruz. Biga’mizin her ne kadar Karabiga hattinda sahili olsa da merkezi açisindan baktigimizda sahili yok. Her geldigimizde Belediye Baskanimiz hakli olarak israrla, takip ederek 'Biga’mizin mutlaka bir yüzme havuzuna ihtiyaci var' dedi. Yari olimpik, bu güzel havuzu ilçemize kazandirma imkani bulduk." ifadelerini kullandi.

Havuzdaki kayitlarin devam ettigini dile getiren Turan, söyle konustu:

"1 Ekim itibariyla insallah ilk kulacimizi burada atacagiz. Simdiden Biga’miza hayirli ugurlu olsun. Havuzumuz 5 milyon lirayi asan bütçesi, 2 metre derinligi, kafeteryasi ve yerden isitmasiyla örnek bir tesis oldu. Insallah Biga’mizda yüzme bilmeyen gencimiz kalmayacak. Yüzmenin insan ve ruh sagligina çok önemli bir katkisi var. Bizler Çanakkale’mizin oldugu gibi her ilçesinin sporla iddiasinin üst seviyede olmasini ümit ediyoruz. Çalisinca, samimi niyetle ortaya çikinca islerin bir bir oldugunu bir kez daha gördük. Ilk günkü askla çalismaya devam edecegiz."

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Belediye Baskani Bülent Erdogan, STK temsilcileri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA