Bigadiç'te Göletlere Balik Yavrusu Birakildi

Bigadiç'te "Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi Projesi" çerçevesinde, 8 gölete 50 bin yavru pullu sazan baligi birakildi.



Bigadiç Millet Bahçesi rekreasyon alaninda Izmir Tarim ve Orman Müdürlügüne bagli Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü üretim merkezinden temin edilen 1 ila 3 gram agirligindaki pullu sazan baligi yavrulari suyla bulusturuldu.

Bigadiç Belediye Baskani Ismail Avcu, etkinlikte yaptigi konusmada, 50 bin yavru pullu sazan baliginin Millet Bahçesi'ndeki göletlere birakildigini belirterek, "Göletlere sadece balik salmakla dengeyi korumamiz mümkün degil. Toprak, deniz ve göllerde yasayan canlilara ve bitkilere sahip çikmaliyiz. Gelecege simdikinden daha güzel, daha yasanabilir bir çevre birakmak için dogal kaynaklarimiza sahip çikmak hepimizin asli görevi." dedi.

Etkinlige, Bigadiç Kaymakami Mehmet Halis Aydin, Balikesir Il Tarim ve Orman Müdürü Erkan Elkan, Balikesir Valiligi Il Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Asuk, Balikesir Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürü Salih Çakan, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Tezcan Koç, AK Parti Ilçe Baskani Neset Akbiyik ve diger yetkililer katildi.

Kaynak: AA