Terör Örgütü PKK'dan Kaçan Mustafa Biçer, Dagdaki Çocuklara Çagrida Bulundu

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan ailelerin evlat nöbeti devam ederken, bir süre önce terör örgütü PKK’dan kaçarak teslim olan Aysegül ve Rauf Biçer’in oglu Mustafa Biçer, HDP önündeki çadira gelerek dagdaki terör örgütü üyelerine ’teslim ol’ çagrisinda bulundu.

Terör Örgütü PKK'dan Kaçan Mustafa Biçer, Dagdaki Çocuklara Çagrida Bulundu
Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan ailelerin evlat nöbeti devam ederken, bir süre önce terör örgütü PKK’dan kaçarak teslim olan Aysegül ve Rauf Biçer’in oglu Mustafa Biçer, HDP il binasi önündeki çadira gelerek ailelerle bulustu.

“Ailemin çagrisini duydum geldim devletime teslim oldum”

2018 yilinda terör örgütü PKK tarafindan internetten kandirilarak daga kaçirildigini beliren Biçer, ”Örgütte çok zor dönemler geçirdim. Ailemin yanina geri dönmek istiyorum. Ailemle konusmak istiyorum diye örgüt tarafindan tutuklandim. Zindanda kaldim ve PKK tarafindan kötü muamele gördüm. Annemin sesini annemin çigligini televizyon ekranlarinda gördüm ve bana bir umut isigi oldu. Annemin sesi, annemin çigligi bana umut oldu ve ben bugün buradayim. Ben buradan. annelere, babalara sesleniyorum. Evladini isteyenler gelip burada HDP il binasi önünde otursun evladini istesin. Ben ailemi gördüm. Annemin sesi, babamin sesi, annemin çigligini ve tüm annelerimizin çigligini duydugum için geldim devletime teslim oldum” dedi.



“Gelin teslim olun”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve bakanlarla görüsme yaptigini belirten Biçer, Örgüte bize diyorlar ki eger teslim olursaniz Türk Devleti size iskence yapar. Sizi tutuklar, ailenizi ajanlastirir. Size zulüm eder. Ben burada PKK içerisindeki tüm çocuklara, tüm kisilere sesleniyorum. Bu seylere inanmayin. Ben teslim oldum su anda evindeyim. Güvenlik güçleri tarafina hiçbir kötü muameleye ugramadim. Normal bir insan Cumhurbaskaniyla görüsemezken bakanlarimizla görüsemez, ben Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’la görüstüm ve Cumhurbaskanimizla görüstügüm zaman su sözü özellikle kullandim. Insallah diger kardeslerimiz de gelir teslim olur ve onlarla da görüsürüz diye. Bundan hepsine çagri yapiyorum. Gelin teslim olun. Hiçbir sekilde kötü muamele yapilmiyor. Cumhurbaskani yani bizi kardesi olarak görüyor, ‘Evlatlarim gelin teslim olun’ diyor. Bizi evladi olarak görüyorlar. Tüm ailelere sesleniyorum. Çocugunu isteyen aileler gelip otursun” diye konustu.



Tüm Türkiye’ye destek çagrisinda bulundu

Bütün Türkiye’yi 3 Eylül’de HDP il binasi önüne davet eden Biçer, “Ailesini özleyen, PKK içerisinden kaçmak isteyen çocuklara sunu söylemek istiyorum. Ben geldim bu çadirda annelerin aglayisini, çigliklarinin sesini gördüm. Gerçekten anneler bir umutla üç yildir burada üçüncü yilina girecek. Ben sunu da söylemek istiyorum; 3 Eylül’de annelerin savasi üçüncü yilina giriyor ve ben tüm halki tüm halkimizi, tüm STK temsilcilerini Diyarbakir HDP il binasina çagiriyorum. Gelin ailelerimize, bizlere destek olun. Bu çocuklarin sesine çiglik olun. Oradaki zulümlere artik yok desinler. Tüm ailelerimizi tüm halkimizi 3 Eylül’de Diyarbakir HDP il binasi önüne çagiriyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA