Ülke Genelindeki 6 Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Izmir, Sirnak, Burdur, Edirne, Antalya ve Yozgat illerinde çikan orman yanginlarinin tamaminda, ekiplerin yogun mücadelesi sonucunda kontrol saglandi Bu yilin ilk 8 ayinda Türkiye'de 1597 kirsal yangin ve 2 bin 105 orman yangini yasandi.

Ülke genelindeki 6 orman yangini kontrol altina alindi, Tunceli'de tek bir noktada yanginla mücadele sürüyor.

Tarim ve Orman Bakanligina bagli Orman Genel Müdürlügü (OGM) 28 Agustos itibariyla Türkiye genelindeki orman yanginlarina iliskin son durum hakkinda yazili açiklama yapti.

Ülke genelindeki 6 orman yangininin kontrol altina alindigi belirtilen açiklamada, Tunceli'de tek bir noktada yanginla mücadelenin sürdügü bildirildi.

Açiklamada, OGM'nin yanginlarla mücadelesinin devam ettigi vurgulanarak, "Bugün ülke genelinde çikan 6 orman yangini ve 6 kirsal alan yangini yasandi. Izmir, Sirnak, Burdur, Edirne, Antalya ve Yozgat illerinde çikan orman yanginlarinin tamami ekiplerin yogun mücadelesi sonucunda kontrol altina alindi. Tunceli'deki özel güvenlik bölgesinde çikan yanginlardan 3'ü kontrol altina alinirken, kalan 1 yangin için ise söndürme çalismalari olumlu yönde ilerliyor." degerlendirilmesinde bulunuldu.

Izmir Aliaga'da 13.30'da baslayan orman yangininin, ekiplerin hizli müdahalesi ile 14.35'te kontrol altina alindigi ifade edilen açiklamada, Sirnak Uludere Ortasu köyünde 13.00'te baslayan yanginin ise 17.30'da kontrol altina alindigi kaydedildi.

Açiklamada, Burdur Bucak Elsazi köyünde de orman yangini yasandigi, 11.40'ta çikan yanginin 13.25'te kontrol altina alindigi belirtildi.

Edirne Kesan Yenice köyünde sabah 06.47'de çikan yanginin 08.00'de kontrol altina alindigi ifade edilen açiklamada, su bilgiler verildi:

"Antalya Konyaalti Zümrüt köyünde 17.25'te çikan yangin 19.50'de kontrol altina alinirken, Yozgat Akdagmadeni Akçakisla köyünde 17.15'te çikan yangin da 19.30'da kontrol altina alindi ve bölgelerdeki sogutma çalismalari devam ediyor. Bugün ayrica Türkiye genelinde 6 kirsal alan yangini da meydana geldi."

- Tunceli'deki orman yanginlarindan 3'ü kontrol altinda

Açiklamada Tunceli yanginlari için de bilgi paylasiminda bulunuldu.

Özel güvenlik bölgesinde 18 Agustos'ta saat 13.45'te ormanlik alanda çikan örtü yanginlarindan 3'ünün kontrol altina alindigi belirterek, sunlar kaydedildi:

"Tunceli ili Hozat ilçesi Hozat-Ovacik arasindaki özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda çikan orman yangini dört noktada basladi. Isletme müdürlügümüze ait 1 arazöz, 3 ilk müdahale araci ve 2 dozer ve 2 greyder ve 25 personelle söndürme çalismalari araliksiz devam ediyor. Arazinin daglik ve ormaninin çok sik olmasindan dolayi, yangini önlemek adina ekiplerimiz, 30 kilometre yol ve 25 kilometre de yangin emniyet seridi açmistir. Yanginlardan 3 tanesi kontrol altina alinarak sogutma çalismalari baslamistir. Devam eden diger yangina müdahale, ekiplerimizce yapilmaktadir. Yanginin etrafinda serit açma çalismalarimiz devam etmektedir. Yangin, yerlesim yerlerini tehdit etmemektedir. En kisa zamanda yangin kontrol altina alinacaktir. Mevcut yanginlar örtü yangini olup, örtü yer ekiplerimiz müdahale etmektedir. "

- 8 ayda 2 bin 105 yangin ile mücadele edildi

Açiklama bu yilin ilk 8 ayinda Türkiye'de 1597 kirsal yangin ve 2 bin 105 orman yangini yasandigi belirtilerek, yanginlarin tamaminin, orman teskilatinin yogun çabalariyla kontrol altina alindigi ve yanan alanlar için yeniden agaçlandirma çalismalarinin baslatildigi ifade edildi.

Kaynak: AA