Sinop'ta Selden 20 Köpegi Kurtarmanin Mutlulugunu Yasiyor

Kubilay Biyikoglu: 'Anne ve bes yavrusu sel sonrasi mahsur kalmisti. Elime bir sepet alarak bogazimiza kadar suya girdik. Önce onlari kurtararak güvenli bir yere aldik. Sonra diger köpekleri kurtarmaya basladik'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Sinop'un Ayancik ilçesinde içme suyu insaati santiyesinde çalisan Kubilay Biyikoglu, bakimini üstlendiklerinin yani sira sokak köpeklerini de sel sularindan kurtarabildigi için mutlu.

Ilçede 11 Agustos'ta meydana gelen sel felaketine baktigi köpeklerle çalistigi yerde yakalanan Biyikoglu, zor sartlara ragmen hayvanlarini terk etmedi.

Yavrularla beraber 20 köpegi sel sularindan kurtarmayi basaran Biyikoglu, AA muhabirine, selin ardindan bir süre daha baktigi köpeklerin bazilarini santiye yikildigi için sosyal medya üzerinden sahiplendirdigini söyledi.

Köpeklerin tamamini Ankara'ya göndereceklerini belirten Biyikoglu, hepsinin bir hikayesi oldugunu vurguladi.

Biyikoglu, sunlari kaydetti:

"Anne ve bes yavrusu sel sonrasi mahsur kalmisti. Elime bir sepet alarak bogazimiza kadar suya girdik. Önce onlari kurtararak güvenli bir yere aldik. Sonra diger köpekleri kurtarmaya basladik. Sadece bunlar degil, selin ardindan çevreden gelen, buraya siginan köpekler de oldu. Onlarin bakimlarini yaptik yine. 10 gündür onlar için santiyede yattim. Hiçbirine zarar gelsin istemedim."

Avukat Mehmet Akça'nin sosyal medya üzerinden kendisine ulastigini anlatan Biyikoglu, "Maya adinda bir köpek bakimevi var. Buraya ekip gönderdi sag olsun. Simdi bu yavrucaklari oraya güvenli ellere gönderiyoruz." dedi.

Kaynak: AA