Ordu'da Sokak Hayvanlari Sefkatli Ellerde Sagliklarina Kavusuyor

Büyüksehir Belediyesi Hayvan Hastanesinde trafik kazasi, zehirlenme ve atesli silahla yaralanan kedi ve köpeklerin tedavisi yapiliyor Iki aydir hizmet veren merkezde bin civarinda hayvan sagligina kavustu.

HAYATI AKÇAY - Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan bir süre önce hizmete alinan Hayvan Hastanesinde, çesitli nedenlerle yaralanan sokak hayvanlarinin sagliklarina kavusmalari saglaniyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan Altinordu ilçesi Karapinar Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi bünyesinde "Hayvan Hastanesi" kuruldu.

Belediye, acil durum gerektiren vakalarda sokak hayvanlarina yerinde müdahale edilebilmesi amaciyla tasarladigi iki adet hayvan ambulansini da hizmete sundu.

Ihbar üzerine trafik kazasi, zehirlenme ve atesli silah yaralanmalari gibi durumlarda yaralanan hayvanlar ambulansla hastaneye ulastiriliyor.

Son model cihazlarla donatilan hastanede, Ordu basta olmak üzere çevre illerden getirilen yarali kedi ve köpekler de tedavi ediliyor.

- "Sagligina kavusan hayvan dogal yasam alanina birakiliyor"

Ordu Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Sefa Okutucu, AA muhabirine, büyük bir özveri ve arkadaslarinin is birligi ile Hayvan Hastanesini hizmete sunduklarini söyledi.

Hastanede ameliyathanelerden yogun bakim ünitelerine, engelli rehabilitasyon ünitelerinden muayene odasina, röntgen ve laboratuvar bölümlerinden pati park oyun alanina kadar pek çok bölümün yer aldigini anlatan Okutucu, buraya getirilen yarali kedi ve köpeklerin uzman ekiplerce tedavilerinin yapildigini kaydetti.

Yaklasik iki aydir hizmet veren hastanede yaralanmis ve güçten düsmüs bin civarinda sokak hayvaninin tedavisinin yapildigini aktaran Okutucu, bazi durumlarda yaralanmis yabani ve tek tirnakli hayvanlara da müdahalede bulundugunu dile getirdi.

Okutucu, sagliklarina kavusan hayvanlarin bir süre sonra dogal yasam alanlarina birakildigini ifade ederek, hastane bünyesinde 6 veteriner hekim, 2 veteriner saglik teknisyeni ve 7 personelin görev yaptigini bildirdi.

- Hastanede kanser tedavisi de uygulaniyor

Personelin 24 saat esasina göre çalistigini kaydeden Okutucu, ihbar hatlarina gelen telefonlari degerlendirip hayvan ambulansi ile yarali hayvanlarin hastaneye ulastirildigini dile getirdi.

Sosyal medya hesaplarina gelen ihbarlari da aninda degerlendirdiklerinin altini çizen Okutucu, hiçbir hayvanin magdur edilmemesi için ellerinden geleni yaptiklarini söyledi.

Okutucu, özellikle hayvan ambulanslarinin devreye girmesiyle daha hizli hareket edebildiklerine dikkati çekerek, hastaneye gelen yarali hayvanin aninda acil bölümde hastalik tespiti, müdahalesi, tedavi yöntemi ve operasyonlarinin yapilarak sürecin çok hizli bir sekilde isledigini anlatti.

Hayvanlara kanser tedavisi de uygulandigini ifade eden Okutucu, bu hayvanlarin gerekli tedavileri yapildiktan sonra eski sagliklarina kavusturuldugunu belirtti.

"Patili dostlarin" her daim yanlarinda olmanin mutlulugunu yasadiklarini vurgulayan Okutucu, bu hizmetin verilmesine destek sunan Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler'e tesekkür etti.

Hastanede görevli Veteriner Hekim Mürsel Sahin de kendilerine ulastirilan sokak hayvanlarina hemen hemen her türlü tedavi hizmetini sunduklarini söyledi.

Acil gelen vakalara yönelik çok hizli bir çalisma yürüttüklerini anlatan Sahin, "Yaptigimiz operasyonlarda açik yarasi olan hayvan varsa bu yaralari kapatiyoruz. Kiriklik bir vaka ise buna yönelik operasyonlarimizi planliyoruz. Bu hayvanlari daha sonra yogun bakim ünitesinde gözetim altinda tutuyoruz." dedi.
Kaynak: AA