Çorum'da 95 Gence Yazilim Ve Kodlama Egitimi Verilecek

Çorum'da Mucitler Dernegince Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destek Programi kapsaminda yürütülen "Gençlerle Kodluyoruz Projesi" kapsaminda 95 gence kodlama ve yazilim egitimi verilecek.

Mucitler Dernegi Baskani Ibrahim Sahin, yaptigi yazili açiklamada, Gençlik ve Spor Bakanliginin finansal destegiyle hayata geçirilen projenin yogun ilgi gördügünü bildirdi.

Projenin tanitimi için çevrim içi ortamlarda Çorumlu gençlere yönelik semineler düzenlediklerini aktaran Sahin, "Gelecegin en önemli mesleklerinden görülen siber güvenlik, 3B modelleme ve tasarim, oyun gelistirme ve mobil uygulamaya yönelik Çorumlu gençlerin ilgisini çekmek ve bu alanda egitimler düzenlemek amaciyla yürüttügümüz proje büyük ilgi gördü. Proje kapsaminda düzenleyecegimiz kurslara talep beklenenin üzerinde." ifadelerini kullandi.

Çorum Halk Egitim Merkezi ile ortaklasa düzenlenecek kurslara kayitlarin tamamlandigini anlatan Sahin, sunlari kaydetti:

"Agustos ayinin basindan itibaren baslatmayi planlandigimiz kurslarda 95 kisi yazilim ve kodlama tekniklerini ögrenecek. Egitimler, alaninda deneyimli akademisyenler ve mühendisler tarafindan verilecek. 6 ay verilmesi planlanan kurslarin sonunda, basarili ögrencilerle sertifika verilecek. Biz bu projenin tamamlanmasinin ardindan, kurslarda basarili olan ögrencilerden bir takim olusturup, yazilim gelistirme yönünde çalismalarda bulunmayi planliyoruz."

???????

Kaynak: AA