Vali Tavli Hastanelerde Incelemelerde Bulundu

Mugla Valisi Orhan Tavli, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin yeni hizmet binasina tasinmasinin ardindan kent merkezinde bulunan ve tadilat çalismalarinin ardindan geçtigimiz yil hizmete açilan Mentese Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Tavli Hastanelerde Incelemelerde Bulundu
Incelemeleri sirasinda Vali Orhan Tavli’ya, Il Saglik Müdürü Dr. Iskender Gencer, Mentese Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Sadi Balli, Mentese Devlet Hastanesi Idari Mali Isler Müdürü Sibel Özdemir, Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Elif Akkaya, Saglik Bakim Hizmetleri Müdür Yardimcisi Mihriban Çelebi, Saglik Bakim Hizmetleri Birim Sorumlusu Vesile Akan eslik etti.

Vali Orhan Tavli, 15 Mayis 2020 yilinda hizmete açilan Mentese Devlet Hastanesinde açildigi günden bu yana yapilan ve ilerleyen günlerde yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Mentese Devlet Hastanesi’nin Acil Servis Hizmeti ile bir yil önce saglik hizmeti vermeye basladigi, ardindan poliklinik hizmetleri sayisinin arttirildigi ifade edildi. Pandemi sürecinde yogun bakim hizmetinin birinci seviyeden ikinci seviyeye çikartilarak, solunum cihazi ve ileri yasam destegi gereken hastalarin ihtiyacinin karsilandigi belirtildi.

Genel Cerrahi ile baslayan ameliyat çesitliliginin Kan Transfüzyon Ünitesinin ruhsatlandirilmasi sonrasinda Üroloji, Kadin Hastaliklari ve Dogum, Beyin Cerrahisi, Kulak Burun Bogaz, Ortopedi ve Travmatoloji bölümlerinin de eklenerek, aktif hale getirildigi bildirildi.

Asi çalismalari kapsaminda 10 asi odasinin faaliyete geçirildigi, Sinovac ve Biontech asilarinin hastanede uygulandigi ve asilama çalismalarinin yogun bir sekilde devam ettigi ifade edildi.

Fizyoterapi, Psikoloji ve Saglikli Beslenme alanlarinda hizmet veren hastanede Haziran ayi itibariyle haftada bir gün Saglik Kurulu Biriminin de hizmete açildigi belirtildi. Birçok tetkik imkâninin saglandigi Mentese Devlet Hastanesinde Radyoloji biriminde bir kisim Girisimsel Radyoloji islemleri ile nadir yapilan özellikli hizmetlerin de sunuldugu, hastanenin fiziki ortamini ve saglik kalitesini arttirmak için çalismalara tüm hiziyla devam edildigi bildirildi.

Mentese Devlet Hastanesi’nin ardindan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesini ziyaret eden Vali Orhan Tavli, asi uygulamalari ve yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile birlikte ziyaret ettigi hastanede sunulan hizmetleri yerinde inceleyen Vali Orhan Tavli, 18 yas altina inen asilama çalismalari hakkinda Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Turhan Togan’dan bilgiler aldi.

Vali Orhan Tavli, Koronavirüs ile mücadelede ve asilama çalismalarinda basarili ve özverili çalismalarindan dolayi saglik çalisanlarina tesekkür etti.

18 yas üstü tüm vatandaslar için asi randevularinin açildigini belirten Vali Orhan Tavli, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi, Mentese Devlet Hastanesi ve Aile Sagligi Merkezlerinde asilama çalismalarinin devam ettigini ifade ederek, tüm vatandaslari asi olmaya davet etti.
Kaynak: İHA