Seri Katile 2 Müebbet Ve 25 Yil Hapis Cezasi Daha

Ordu’da, farkli tarihlerde 8 kisinin öldürülmesi ile yargilanan seri cinayet sanigi Mehmet Ali Çayiroglu, hakkinda 2 farkli dosyadan hakim karsisina çikti. Mahkeme heyeti Çayiroglu’nu 2 farkli cinayet dosyasindan 2 müebbet, 2 farkli yagma suçundan ise toplamda 25 yil hapis ile cezalandirdi.

Seri Katile 2 Müebbet Ve 25 Yil Hapis Cezasi Daha
Ordu’nun Akkus ilçesinde, 2018 yilinda ’yagma, hirsizlik ve kasten öldürme’ suçlarini isledigi iddia edilen ve su anda Elazig T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Mehmet Ali Çayiroglu, Akkus ilçesinde Hasan Bayram ve Seker Köseoglu’nun öldürülmesi ile ilgili yeniden hakim karsisina çikti. Ünye Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen altinci durusmaya, Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilan cinayet sanigi Çayiroglu, devletin adaletine güvendigini ve iddia edilen suçlari kendisinin islemedigini ileri sürdü.

Köseoglu cinayetinden müebbet, yagmadan 13 yil hapis

Ilk olarak Seker Köseoglu’nu öldürdügü gerekçesiyle hakim karsisina çikan Çayiroglu, “Bu iddia edilen ve suçlu söylenildigim kisilerin ailelerinin ifadeleri alinmiyor. Akkus savciligi HTS kayitlarini incelemedi. Dünya kadar borcum var. Kimseyi öldürmedim, kimseyi kesmedim benim insanligimda öldürmek yoktur. Ben çok magdurum. Kim nasil öldüyse hepsi benim üzerime atildi. Allah her seyi görüyor” dedi.

Mahkeme heyeti, Çayiroglu’na Seker Köseoglu’nun öldürülmesine iliskin müebbet hapis cezasi verirken, yagma suçundan ise 13 yil hapsine karar verdi.

Cinayetten müebbet, yagma suçundan 12 yil hapis

Hasan Bayram’i öldürdügü gerekçesiyle hakim karsisina çikan Mehmet Ali Çayiroglu, yine üzerine atili suçlamalari islemedigini iddia etti. Mahkeme heyeti, cinayet sanigi Çayiroglu’nu cinayetten müebbet hapis, yagma suçundan ise 12 yil hapis cezasi ile cezalandirdi.

3 kez agirlastirilmis müebbet, yagma suçundan 12 yil hapis cezasi almisti

Öte yandan, 25 Ocak 2021 tarihinde görülen durusmada mahkeme heyeti, Hasan, Sabri ve Zahide Günes’in öldürülmesi hakkinda, kisinin öldürülmesiyle ilgili davada karar vermis, sanik Mehmet Ali Çayiroglu’nun, cinayetten ayri ayri 3 kez agirlastirilmis müebbet cezasina çarptirilmasini ve nitelikli yagma suçundan ise 12 yil hapsine karar vermisti.

Verilen kararlar sonrasi aileler gözyaslari içerisinde adliyeden ayrildi.
Kaynak: İHA