Hak-Is'ten 'Üyelerimiz Üzerinde Baski Kuruluyor' Iddiasi

HizmetIs Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Halil Özdemir: 'Bugüne kadar emekçilerin yaninda yer almamis sözde sendikalar, bazi amirleri de kullanarak, Ankara Büyüksehir Belediyesinde örgütlü ve yetkili sendikalarimizin üyeleri üzerinde baski olusturmaktadir' 'Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, yayinladigi genelgeyle çalisanlar üzerinde baski uygulayanlara idari ve hukuki islem baslatilacagi konusundaki kararliligini ortaya koymus, sari sendikalara ve masalarina prim vermemistir'.

Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Halil Özdemir, Ankara Büyüksehir Belediyesinde örgütlü ve yetkili sendikalarinin üyeleri üzerinde baski olusturuldugunu ifade etti.

Hak-Is Konfederasyonuna bagli Hizmet-Is, Öz Güven-Sen ve Öz Saglik-Is sendikalari, belediye çalisanlarina sendika degisikligi baskisi yapildigi iddiasiyla ANFA Genel Müdürlügü önünde toplandi.

Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Özdemir, grup adina burada yaptigi basin açiklamasinda, belediye personelinin bazi amirler ve firsatçi sendikalar tarafindan uzun yillardir üyesi olduklari ve toplu is sözlesmesi yetkisine sahip Hak-Is'e bagli sendikalarindan baskiyla istifa ettirilmeye zorlandigini belirtti.

Isçinin iradesine, anayasal ve demokratik tercihine müdahale edilerek alenen suç islendigini ifade eden Özdemir, "Bugüne kadar emekçilerin yaninda yer almamis sözde sendikalar, bazi amirleri de kullanarak, Ankara Büyüksehir Belediyesinde örgütlü ve yetkili sendikalarimizin üyeleri üzerinde baski olusturmaktadir. Büyüksehir emekçileri kendilerine yapilan sendikal baskilardan usanmistir. Bilhassa son günlerde artirilan sendika degistirme baskilari, emekçilerin aile ve is huzurunu bozmaktadir. Bu bir mobbingdir. Isçinin tercihine saygisizliktir." diye konustu.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'in yayinladigi genelgeyle çalisanlar üzerinde baski uygulayanlara idari ve hukuki islem baslatilacagi konusundaki kararliligini ortaya koydugunu aktaran Özdemir, söyle devam etti:

"Yavas, sari sendikalara ve masalarina prim vermemistir. Yavas, 'Tüm çalisanlarimizin sendikal tercihlerine saygi gösterecegiz' açiklamasiyla kararliligini bir kez daha ortaya koymustur. Yavas'in son derece açik genelgesi ve beyanina ragmen bir kisim sendikalarin, emekçileri baski ve tehditle sendikalarina üye yapmaya zorlamalari, en basta Mansur Yavas'a saygisizliktir, terbiyesizliktir."

Özdemir, Hak-Is üyelerinin yalniz olmadiginin altini çizerek söz konusu sendikalara "Eger bir yerde yer alacaksaniz, emekçinin yaninda yer alin. Yol yakinken bu yanlistan dönün." çagrisinda bulundu.

Kaynak: AA