DTSO'da Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Kuruldu

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) ve TOBB Uyum isbirligiyle Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin lansman toplantisi gerçeklestirildi.

DTSO'da Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Kuruldu
DTSO toplanti salonunda yapilan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi lansman toplantisina DTSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kaya ve Meclis Üyeleri, TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, Diyarbakir Baro Baskan Yardimcisi Zuhal Isik ve Arabulucular katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan DTSO Baskani Kaya, Türkiye’de baslatilan Arabuluculuk sistemini is camiasi olarak oldukça önemsediklerini söyledi.



Sorun en kisa sürede bir araya gelinerek çözülüyor. DTSO Baskani Kaya, “Topraklarimizda bu sistem dogal olarak zaten var. Bazen yasli akil insanlarla, bazen Sivil Toplum Kuruluslariyla, bazen de ailenin büyügüyle arabuluculukla sorunlari çözmeye geleneksel hale getirmis bir toplumuz. Arabuluculuk sisteminin yasayla birlikte olusmasi özellikle isin uzmanlarin devreye girmesiyle sorunlarin çözümüne büyük bir katki saglayacaktir. Is camiasinda yasanan hukuksal sorunlarin sadece isveren ve isçi arasinda degil, ayni zamanda sirketlerin yapilari arasinda, hisse paylasimi arasinda olsun yasanan tüm sorunlar yillar boyu sürdügünü biliyoruz. Bu sistemin en önemli kazanci her iki taraf içinde zamandir. Sorun en kisa sürede bir araya gelinerek çözülüyor. DTSO bünyesinde açilacak olan Arabuluculuk Merkezi çevre illere de hizmet verecek. Merkeze odamiz bünyesinde bir alan olusturuyoruz. Bu kapsamda Arabuluculuk Merkezi’nin kurulmasina destek veren basta TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’na ve Diyarbakir Barosuna tesekkür ediyorum” diye konustu.

Diyarbakir Baro Baskan Yardimcisi Zuhal Isik ise, Diyarbakir Barosu olarak DTSO ve TOBB’la birlikte güzel isler yapacaklarini belirterek, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin Diyarbakir’a hayirli olmasini diledi. Daha sonra konusan, TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Yüksel, TOBB Uyum’un ticari uyusmazliklarda, isçi-isveren uyusmazliklarinda, sirket içi uyusmazliklarda profesyonel arabulucular ile birlikte hizmet vereceklerini dile getirdi. Yüksel, arabuluculuk ve tahkim merkezlerinin faaliyet süreçlerine iliskin bilgilendirmede bulunarak, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin Diyarbakir’a hayirli olmasini dilediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA