Baskente Yeni Model Taksi Duraklari Geliyor

'Yeni Model Taksi Duraklari Projesi' kapsaminda ilk etapta yapilacak 25 taksi duraginin 1 yil içinde tamamlanmasi planlaniyor.

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskanligi, yeni model taksi duraklari montajli alim isi için 29 Temmuz'da ihaleye çikacak.

Ankara Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, taksici esnafinin da görüs ve önerileri dogrultusunda Kent Estetigi Daire Baskanligini "Yeni Model Taksi Duraklari Projesi" hazirlanmasi konusunda görevlendirdi.

Bu kapsamda geçtigimiz aylarda ilk örnegi Çukurambar'da uygulanan projenin, ilk etabinda 25 yeni taksi duraginin yapim isi için de ihale tarihi belirlendi.

Yeni model taksi duraklari montajli alim isi için 29 Temmuz'da yapilacak ihale kapsaminda yeni taksi duraklari kapali ve açik kullanim alanlari, ibadethane, depo, tuvalet ve mutfak bölümleriyle taksici esnafinin hayatini kolaylastiracak sekilde dizayn edilecek.

Ankara taksici esnafi basta olmak üzere Ankara Umumi Otomobilciler ve Soförler Esnaf Odasi ile yapilan görüsmeler sonrasi tip1, tip2 ve tip3 modelde yapilacak yeni taksi durak noktalari ise söyle belirlendi:

"Etimesgut Gölet Taksi, Etimesgut Ahimesut Taksi, Altindag Hacettepe Taksi, Yenimahalle 06Ergazi Taksi, Yenimahalle GIMAT Taksi, Yenimahalle Oleyis Taksi, Yenimahalle Armada Senol Taksi, Yenimahalle Batikent Botanik Taksi, Yenimahalle A City Erciyes Gimart Taksi, Gölbasi Incek Taksi, Çankaya Kardesler Taksi, Çankaya Konutkent 1 Taksi, Çankaya Yasamkent Taksi, Çankaya Metis Taksi Duragi, Çankaya Anil Taksi, Çankaya GAR Taksi, Çankaya Huzur Taksi, Çankaya Merhaba Taksi, Çankaya Ayranci Taksi, Sincan Saglik Taksi, Mamak Köprü Taksi, Mamak Mozaik Taksi, Keçiören Pinarbasi Taksi, Keçiören Ufuktepe Taksi, Kahramankazan Meydan Merkez Taksi."

Proje çalismalari dogrultusunda daha önce durak yeri verilmis ancak mevcutta duragi olmayan noktalar ile ekonomik ömrünü tamamlayan taksi duraklari da tespit edildi.

ABB TV ve Büyüksehir Belediyesi sosyal medya hesaplari üzerinden canli yayinlanacak ihalenin yapilmasinin ardindan 25 yeni model taksi duraginin 1 yil içinde tamamlanmasi planlaniyor.

Ankara'da 7 bin 700 taksi ve 500'e yakin taksi duragi hizmet veriyor.

Kaynak: AA