Afyonkarahisar'da 20 Ögretmen Halk Oyunlari Ögrendi

Afyonkarahisar'da normallesme sürecini firsat bilen 20 ögretmen, katildiklari kursta ögrendikleri halk oyunlarini ögrencilerine ögretecek.

Kentte, halk oyunlari ögrenmek isteyen bir grup egitimci, Il Milli Egitim Müdürlügünün izniyle sinif ögretmeni ve halk oyunlari antrenörü Demet Bozdemir'den 30 saatlik kurs aldi.

Ünlülerin okulu olarak da bilinen Afyon Lisesi'ndeki kapali spor salonundaki kursa katilan 20 ögretmen, Türkiye'nin 7 bölgesine ait yöresel birer müzikli gösterisini ögrendi.

Bozdemir, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle geçen yildan beri ögretmenlerin zorlu bir egitim süreci yasadigini söyledi.

Kursun normallesme süreciyle Il Milli Egitim Müdürlügünün onayiyla açildigini dile getiren Bozdemir, "Açilan 30 saatlik kursa katilan 20 ögretmen arkadaslarimiz, Türkiye'nin 7 bölgesinin, harmandali, hüdayda, horon, atabari, Tekirdag karsilama, Cemilem ve halay (delilo) yöresel halk oyunlarini özverili bir sekilde çalisarak ögrendiler." dedi.

Ögretmenlerden Teslime Kaya da Kovid-19 sürecinde sikildiklarini ve çok fazla yüklendiklerini negatif elektrigi halk oyunlari kursuna katilarak attiklarini kaydetti.

Ögretmenlerden Berkan Hepisler de kursa çok istekli katildiklarini vurgulayarak, "Bazi ögretmen arkadaslarimiz oyun oynamayi hiç bilmiyordu. Demet hocamiz bizimle çok yakindan ilgilindi. Az zamanda çok güzel isler basardigimizi düsünüyoruz. Çok da keyifli oldu. Kareografik olarak güzel bir ekip olduk. Afyonkarahisar'daki 24 Kasim Ögretmenler Günü'nde düzenlenecek etkinliklerde oynayabiliriz. Yine, yüz yüze egitimle ögrendiklerimizi ögrencilerimiz aktarmayi planliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA