4 Yasindaki Kizini Bogarak Öldürmekle Suçlaniyor

Izmir’de 4 yasindaki kizini, yüzüne basörtüsü ve yastikla bastirarak öldürdügü suçlamasiyla hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilan Betül F.’nin, eski esinin akrabasi olan komsusuna; kapisina iki kisinin geldigini, kendisini darp ederek bos bir araziye götürdüklerini, daha sonra evine getirdiklerini, kendisini salona kilitleyerek kizini basörtüsü ile öldürdüklerini anlattigi ortaya çikti.

4 Yasindaki Kizini Bogarak Öldürmekle Suçlaniyor
Izmir’de 11 Haziran 2020’de hastaneye kaldirilan 4 yasindaki Bahar E.’nin öldügünün belirlenmesi üzerine anne Betül F. gözaltina alinarak tutuklandi. Hakkinda “kendini savunamayacak yakin akrabayi öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilan Betül F.’nin yargilanmasina devam edildi. Izmir 4. Agir Ceza Mahkemesinde durusmaya tutuklu sanik Betül F., Manisa Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesine sevk edildigi için katilmadi. Sanigin eski esi M.E., iki oglu, maktulün dedesi K.E., taraf avukatlari mahkeme salonunda hazir bulundu.

Mahkeme baskani tarafindan söz verilen M.E., "En agir cezayi almasini istiyorum. Bu canilerin topluma dönmesini istemiyorum" dedi.

Dede K.E. de torununu buldugunda hareketsiz yattigini, hemen kucaklayarak hastaneye götürdügünü belirterek, "Oglum ve Betül F. ayni yerde çalisiyordu. Kendisi persembe günü ise gitmemis. Çayci oglumu arayip ise gelmedigini söylemis. Oglum bana evlerine gidip bakmami söyledi.

Eve gittim kapiyi küçük oglu açti. ‘Bahar nerede’ diye sordum. ‘Uyuyor, uyanmiyor’ dedi.

Annesinin yataginda sirt üstü yatiyordu. Kaldirdim, agzindan kan geldi. Hemen komsumuzla birlikte Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesine götürdük. Doktorlar müdahale etti ama kurtaramadilar. Doktorlar gece 2-3 gibi ölmüs olabilecegini söylediler. Ben torunum için her seyi yapardim. Davaciyiz, en agir sekilde ceza almasini istiyoruz” diye konustu.



“Çiglik sesleriyle uyandim”

Sanigin büyük oglu E.A. ise annesinin olaydan önce bir süredir aglama krizleri yasadigini kaydederek, “Olay aksami M.E. bize gelmisti. Balkonda oturduk dondurma yedik. Sonra M.E. evine gitti. Ben odama geçtim. Annem kardesimle yatak odasina gitti. Saat 05.00’e kadar oyun oynadim. Sonra salona gidip uyudum. Annemi hiç görmedim. Sabah annemin ise gittigini düsündüm. Dedesi her gün oldugu gibi kardesimi almaya gelmisti. Çiglik sesleriyle uyandim. Ne oldugunu anlamadim. Annemi balkonda buldum. Balkondan asagi sarkmisti. Annemin yüzünü çok kötü görmüstüm. Çok fazla sisti. Kardesime ne oldugunu sordum, bilmedigini söyledi” diye konustu.

M.E.’nin akrabasi H.E. de Betül ve M.E.’nin bosanmis olmalarina ragmen çocuklari nedeniyle görüstüklerini söyleyerek, “Binadan aglama sesleri duydum, Betül’ün bulundugu kata çiktim. Kapiyi çaldim, Betül açti. Ne oldugunu sordum. 01.30 siralarinda kapisina iki kisinin geldigini, kendisini darp ederek bos bir araziye götürdüklerini, daha sonra evine getirdiklerini, kendisini salona kilitleyerek kizini basörtüsü ile öldürdüklerini anlatti. Bunlar inandirici gelmedi. Ben de çocugun bulundugu odayi kimse ellemesin diye kilitleyerek evden çiktim ve polisi arayarak durumu bildirdim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA