Yildiz Demir Çelik'ten 200 Milyon Dolarlik Ihracat

Yildiz Demir Çelik Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Erhan Özdemir: 'Yillik 1,5 milyon ton asitleme ve soguk haddeleme kapasitesine sahip olan üretim tesisimizde beyaz esya, otomotiv, panel radyatör, genel imalat ve yapi sektörü gibi farkli sektörlerin kullanimina yönelik genis bir yelpazede üretim yapiyoruz'.

Yildiz Demir Çelik, dünyanin 5 farkli kitasindaki 50’yi askin ülkeye yaklasik 200 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 2,5 yil önce Kocaeli’de üretime baslayan Yildiz Demir Çelik, yüksek ihracat performansiyla Türkiye ekonomisine katkida bulunmayi sürdürüyor. 2020 yilini 100 milyon dolara yakin bir ihracat rakamiyla tamamlayan sirket, faaliyete geçtigi 2018 yilindan bu yana ise toplam 200 milyon dolarin üzerinde ihracata imza atmayi basardi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yildiz Demir Çelik Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Erhan Özdemir, Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu son teknoloji ile donatilmis ve çevreci bir yaklasima sahip olan Yildiz Demir Çelik tesislerinde; sicak haddelenmis girdi malzemeyi, müsteri ihtiyaç ve talepleri dogrultusunda çesitli üretim proseslerinden geçirdikten sonra, asitli sicak, soguk haddelenmis ve tavlanmis, galvaniz kapli veya boyali nihai ürünlere çevirdiklerini ifade etti.

Özdemir, "Yillik 1,5 milyon ton asitleme ve soguk haddeleme kapasitesine sahip olan üretim tesisimizde beyaz esya, otomotiv, panel radyatör, genel imalat ve yapi sektörü gibi farkli sektörlerin kullanimina yönelik genis bir yelpazede üretim yapiyoruz. Sürdürülebilir yüksek kaliteli üretimimizi, geçtigimiz yil aldigimiz IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile de tescilledik." açiklamasinda bulundu.

- 50’yi askin ülkeye Türk çeligi

Yildiz Demir Çelik’in 500’ün üzerinde çalisaniyla, Türk çeligini dünyanin dört bir yanina ulastirdigini belirten Özdemir, "Buradaki basarilarimizla gurur duyuyoruz. Daha üretim süreçlerimizin basinda olmamiza ragmen, sadece 2,5 yilda toplam 200 milyon dolarin üzerinde bir ihracat rakamina ulastik. Geldigimiz noktada bes kitada 50’yi askin ülkeye ihracat yapiyoruz." ifadelerine yer verdi.

- Yeni hat çalismalari sürüyor

Su anda ikinci galvaniz hattinin çalismalarinin devam ettigini de sözlerine ekleyen Özdemir, sunlari aktardi:

"2021’in son çeyreginde bu hattin devreye girmesini bekliyoruz. Bu hattin devreye girmesiyle birlikte 600 bin tonluk mevcut üretim kapasitemizi 900 bin tona tasiyacagiz. Katma degerli üretim hacmimizi ciddi oranda artiracak bu yatirim Yildiz Demir Çelik’in yillik cirosunu da yüzde 40-45 arttiracak. Su anda montaj asamasinda oldugumuz ikinci hat yatirimimizla birlikte üçüncü galvaniz hattinin da hazirliklarini yapiyoruz. Bu alanda yatirimlarimiz artarak devam edecek."
Kaynak: AA