Üniversitenin Robotik Alaninda Çalismalarini Degerlendirdi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Sükrü Beydemir, akademik çalismalarda gelecegin teknolojisi olan robotun, alanin baslica unsurlarindan biri oldugunu anlatarak, "Bu çerçevede üniversitemiz ile sanayi kuruluslari arasinda iliskileri gelistirmek ve isbirliklerini artirmak öncelikli hedeflerimiz arasindadir" dedi.

Üniversitenin Robotik Alaninda Çalismalarini Degerlendirdi
Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi, bilimsel çalismalarin sanayiye; sanayide edinilen teknolojik tecrübelerin ise akademik egitime entegrasyonunu saglamak amaciyla bir süredir devam eden üniversite-sanayi isbirliklerine bir yenisi daha eklendi. Bursa merkezli bir robot teknolojileri sirketini ziyaret eden Rektör Beydemir, sirket yetkileriyle Endüstriye Dayali Mesleki Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (EDMEM) tarafindan robotik alaninda gerçeklestirilen çalismalar degerlendirerek, bu akademik çalismalarin sanayi alaninda kullanimina yönelik prensipler ele alindi.

"Akademik çalismalar, gelecegin teknolojisi olan robot, alanin baslica unsurlarindan biridir"

Akademik çalismalarda gelecegin teknolojisi olan robotun, alanin baslica unsurlarindan biri oldugunu anlatan Rektör Beydemir, "Üniversite olarak sanayi kuruluslarinin gelecek teknolojilerine yönelik bütün faaliyetlerinin içinde olmak arzusundayiz. Akademik çalismalar, gelecegin teknolojisi olan Robot alanin baslica unsurlarindan biridir. Bu çerçevede üniversitemiz ile sanayi kuruluslari arasinda iliskileri gelistirmek ve isbirliklerini artirmak öncelikli hedeflerimiz arasindadir" dedi.

Rektör Beydemir’e ziyarette üniversitenin Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Kurban eslik etti.
Kaynak: İHA