'Uluslararasi Altin Safran Belgesel Ve Fotograf Yarismasi' Için Basvurulara Yogun Ilgi Gösterildi

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse: 'Ilk gün 150 yönetmen ve fotograf sanatçisi eserlerini bize ulastirdi. Bu yil katilimin 2 bini geçmesini bekliyoruz'

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali kapsaminda düzenlenen belgesel ve fotograf yarismasina 2 binin üzerinde basvuru beklediklerini söyledi.

Bu yil "Ahilik Kültürü" yan temasiyla 16-18 Eylül tarihlerinde gerçeklestirilecek festival çerçevesinde, amatör ve profesyonel dallardaki belgesel, belgesel film yapim destek ile fotograf yarismasina basvurular "www.altinsafran.org" adresinden aliniyor.

Dün baslayan ve 1 Agustos'ta sona erecek basvurularin ilk gününde Iran, Rusya, Japonya, Almanya ve Italya gibi ülkelerin yani sira Türkiye'nin dört bir kösesinden 150 yönetmen ve fotograf sanatçisi, eserlerini festival komitesine ulastirdi.

- "Katilimin 2 bini geçmesini bekliyoruz"

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, gazetecilere, Altin Safran Belgesel Film Festivali'nin ülke sinirlarini asarak, dünyada bir marka olma yolunda hizla ilerledigini dile getirdi.

Festival ve yarismalar ile kültürel degerlerin gelecek nesillere tasinmasi konusunda gerekli duyarliligi saglayabilmeyi amaçladiklarini vurgulayan Köse, 22 yildir bunu basarmanin sevincini yasadiklarini ifade etti.

Yarismalar sayesinde çok degerli, dev bir arsive sahip olduklarina dikkati çeken Köse, sunlari kaydetti:

"Geçen yil yarismalara yaklasik 100 ülkeden 2 binin üstünde basvuru olmustu. Bu yil da daha ilk günden katilim yogun oldu. Ilk gün 150 yönetmen ve fotograf sanatçisi eserlerini bize ulastirdi. Bu yil katilimin 2 bini geçmesini bekliyoruz. Bu yarismalar ile özelde Safranbolu, genelde de ülkedeki kültürel degerlerin gelecek nesillere tasinmasini sagliyoruz.Yarismalarda çok degerli jüri üyelerimiz var. Basvurular tamamlandiginda belgesel ve fotograf ile belgesel film yapim destek yarismalarinin jürileri titiz bir çalisma içine girecek. Ödül almaya hak kazananlar belirlenecek ve gala gecesinde ödülleri takdim edilecek. Bu çok degerli belgeselleri halkin izleyebilmesi için salonlar açilacak. Fotograflar sergilenecek ve her yil oldugu gibi titiz bir sekilde arsivlenecek."

Kaynak: AA