KASKI, Altyapi Hatlarini 'Görüntüleme Robotu' Ile Kontrol Altinda Tutuyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü, teknolojinin sagladigi imkânlari sonuna kadar kullanarak, yagmur suyu ve kanalizasyon hatlarinda olusabilecek problemler için altyapi hatlarinda uzaktan kumanda ile kontrol edilen kamerali görüntüleme robotu kullaniyor.

KASKI, Altyapi Hatlarini 'Görüntüleme Robotu' Ile Kontrol Altinda Tutuyor
KASKI Genel Müdürlügü, ‘Kanal Görüntüleme Robotu’ sayesinde yagmur suyu ve kanalizasyon hatlari içerisindeki arizalari en kisa sürede tespit ederek, hattin tamamini kazmak yerine sadece arizanin meydana geldigi yerleri tespit ederek o bölgenin bakimini yapiyor. Kanal içerisinde 200 metre mesafeye kadar hareket etme yetenegine sahip olan robot sayesinde mevcut yagmursuyu hatlarina yapilmis olan kanalizasyon baglantilarinin tespiti yapilarak kanalizasyon hattina aktarilmasi, böylelikle de izgaralardan gelen kanalizasyon kokularinin da önlenmesi saglaniyor. KASKI Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, Kayseri’nin gelecegine damga vuran projelere imza attiklarini, bunu yaparken teknolojinin sagladigi imkânlardan da yararlanildigini belirtti.

Genel Müdür Özdemir, kamerali görüntü robotu sayesinde, ariza ve sorunlar giderilirken üst yapinin da korundugunu söyledi.

Sistem sayesinde hem zaman kazanildigini hem de tasarruf saglandigini vurgulayan Doç. Dr. Özdemir, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Sehrin yagmursuyu ve kanalizasyon hatlarini kanal görüntüleme robotu ile inceleyerek olusan arizalara aninda müdahale ediyoruz. Bu sistem sayesinde üstyapinin gereksiz yere kazilmasinin da önüne geçmis oluyoruz. Kayseri genelinde kanalizasyon arizalarini en kisa sürede tespit etmek amaciyla, kanal görüntüleme çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Noktasal kazilarin yapilabilmesine imkân taniyan sistem, sorunlarin çözümünü kolaylastirarak ekonomik tasarruf sagliyor. Kanalizasyon ve yagmursuyu hatlarindaki tikanikliklarin giderilmesi ve her türlü kanal ortaminin görüntülenmesinde ‘kamerali görüntüleme robot sistemi’ kullaniyoruz. Araç içerisindeki kumanda kabini ile kontrol saglanarak robot tarafindan kaydedilen görüntüler bilgisayara kaydedildigi gibi ayni zamanda araç içinden monitör ile anlik olarak izleniyor. 200 metre mesafeye kadar hareket etme kabiliyetine sahip kanal görüntüleme robotu sayesinde nokta tespitler yapilarak arizalara en kisa sürede müdahale etme sansina sahibiz. Ekiplerimiz, kent genelinde çalismalarini 7/24 anlayisiyla araliksiz sürdürmeye devam ediyorlar."
Kaynak: İHA