IYI Parti'den Eskisehir OSB'ye Ziyaret

IYI Parti heyetini agirlayan Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Baskani Nadir Küpeli, Eskisehir’in köklü bir sanayi geçmisine sahip oldugunu belirterek, Eskisehir OSB’de artan yatirimlarin ve üretimin etkisiyle bu yilin ilk 5 aylik döneminde geçen yilin ayni dönemine göre elektrik tüketiminin yüzde 21, dogalgaz tüketiminin ise yüzde 14 artis gösterdigini söyledi.

IYI Parti'den Eskisehir OSB'ye Ziyaret
IYI Parti Ankara Milletvekili Durmus Yilmaz, IYI Parti Eskisehir Milletvekili Arslan Kabukcuoglu, IYI Parti Kalkinma Politikalari Baskan Yardimcisi Dr. Can Pamir, Il Baskani Eren Ekmen, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Hakan Özkara, Ekonomi ve Kalkinma Politikalar Sorumlusu Baskan Yardimcisi Yusuf Ziya Bakirhan ve Il Sekreteri Kazim Karaca’dan olusan heyet, Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Küpeli, Eskisehir OSB’nin çalisma ve faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Eskisehir’in konumu ve sagladigi avantaj itibariyla bölgeye yatirimcilarin ilgisinin yogun oldugunu aktaran Küpeli, Eskisehir OSB’de büyük çapli yatirim yapmak isteyen yerli ve yabanci firmalarla görüsmelerin sürdügünü ve kisa sürede bu görüsmelerin sonuçlarini kamuoyu ile paylasacaklarini söyledi.



KOBI-OSB’de 142 firmaya yer tahsis edildi

Eskisehir sanayisinin yüzde 80’lik bölümünün Eskisehir OSB’de faaliyet gösterdigini belirten EOSB Baskani Nadir Küpeli “Eskisehir OSB’de yeni yatirimcilarimiza yer tahsislerimiz bütün hiziyla sürüyor. Bu yilin ilk 5 ayinda 14 yeni yatirimcimiza OSB’den 236 bin metrekare yer tahsis ettik. Yakin zamanda ise 450 bin metrekarelik alanda kurdugumuz 2. KOBI-OSB’de ise gelen taleplere cevap verdik ve 142 firmaya yer tahsisi yaptik. Hem büyük yatirimcilarimiza hem de küçük ve orta boy tüm sanayicilerimize uygun yatirim ortami saglayarak, sanayimizin büyümesine katki saglamayi sürdürüyoruz. Eskisehir OSB alan olarak büyürken, firmalarimizin elektrik ve dogalgaz tüketimleri de bir artis içinde. Bu yilin ilk 5 aylik dönemindeki elektrik tüketimimiz geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 21 oraninda artarken, dogalgaz tüketimimiz ise yüzde 14 artti. 2019 yilinin ilk 5 aylik dönemine göre ise elektrik tüketimimiz yüzde 9, dogalgaz tüketimimiz ise yüzde 11 artmis durumda. Eskisehir sanayi tüm hiziyla gelismesini sürdürüyor” dedi.



"Üreticilerin ve sanayicilerin yanindayiz"

Ziyarete iliskin konusan IYI Parti Ankara Milletvekili Durmus Yilmaz, Eskisehir’in ülkenin önemli sanayi merkezlerinden birisi oldugunu söyledi.

Yilmaz, sanayicilerin sorunlarini yerinde tespit etmek için Eskisehir OSB’yi ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Sanayicilerimizin sorun ve önerilerini dinlemek ve çözüm yollarini birlikte gelistirmemiz gerektigine inaniyoruz. Üreticilerin ve sanayicilerin yanindayiz. Biz parti olarak sanayicilerimiz, üretim ve yatirim yaparken, geleceklerini öngörebilecekleri bir ekonomi vaat ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA