Bulgaristan'daki Seçim Heyecani Adana'ya Siçradi

Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapilacak seçimde Adana’daki Bulgaristan vatandasi Türklerin de oy kullanacagi bildirildi.

Bulgaristan'daki Seçim Heyecani Adana'ya Siçradi
Adana Balkan Türkleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Aziz Sagiroglu ve yönetim kurulu üyeleri Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyaret etti. Ziyarete Bulgaristan’da yapilacak seçimlerle ilgili organizasyon çalismalari için Adana’da bulunan Bulgaristan Büyükelçiligi 1. Sekreteri Vildan Ahmedova da katildi.

Dernek Baskani Aziz Sagiroglu, Bulgaristan’da 11 Temmuz’da genel seçimler yapilacagini hatirlatarak, “Bu seçimde Bulgaristan vatandasi olan Türkler de oy kullanacak. Bu amaçla Adana’da sandik kurulacak. Vildan Ahmedova bu seçimin organizasyonu için Adana’da bulunuyor” dedi.

Bulgaristan Büyükelçiligi 1. Sekreteri Vildan Ahmedova da ilk kez Adana’ya geldiginde ve çok mutlu oldugunu belirterek, Bulgaristan vatandasi Türklerin hiçbir sorunla karsilasmadan oylarini kullanabilmeleri için hazirlik yapmak amaciyla burada oldugunu bildirdi.

Bulgaristan’da 1980’li yillarda Türklere yönelik asimilasyon politikasi sirasinda sehit olan ve Türk direnisinin sembolü olan Türkan Bebek’in (Türkan Feyzullah) adinin Çukurova’da bir parka verilmesinden dolayi mutlu olduklarini belirten Aziz Sagiroglu, Baskan Soner Çetin’e bu konuda da tesekkür etti.

Baskan Soner Çetin de ziyaretten duydugu memnuniyeti dilerek getirerek, Balkan Türklerinin topluma çok önemli degerler kazandirdigini ifade etti.

Bulgaristan seçimlerinin Bulgaristan vatandasi Türkler için hayirli olmasini dileyen Baskan Soner Çetin, Türklerin kurdugu ve Hak ve Özgürlük Hareketinin çalismalari hakkinda da bilgi aldi.
Kaynak: İHA