Üniversite Adaylarina Yol Gösterecek Etkinlik

Yasar Üniversitesi, üniversite tercihi döneminde adaylarin dogru bölüm tercihi yapmalarina katki saglamak amaciyla çevrimiçi “Meslek Tanitim Günleri” düzenliyor. Üniversite adaylari, 5-9 Temmuz tarihleri boyunca gerçeklesecek olan etkinlik kapsaminda, üniversitede yer alan lisans ve ön lisans programlariyla ilgili detayli bilgi alabilecek.

Üniversite Adaylarina Yol Gösterecek Etkinlik
Her yil, üniversiteye hazirlanan ögrencilerin dogru bölüm tercihi yapmalarina katki saglamak amaciyla egitim ve tanitim günleri düzenleyen Yasar Üniversitesi, bu yil Covid-19 salgini nedeniyle çevrimiçi olarak “Meslek Tanitim Günleri” düzenliyor. Akademisyenler, 5-9 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek olan etkinlikte, aday ögrencilere üniversite bünyesindeki 45 lisans ve ön lisans programiyla ilgili bilgiler verip onlarin sorularini yanitlayacak. Zoom üzerinden yapilacak etkinlige katilim için, www.yasar.edu.tr sitesinde veya https://zoom.us/meeting/register/tJAqdeCpqDIjGtUx6pOL-qXCwkvqMcmY6XqV linkinde yer alan formu doldurup kayit yaptirmak gerekiyor.

Sanal kampüs turu da var

Puan türlerine göre ayrilan oturumlarda ögrenciler, istedikleri bölümlerle ilgili tüm ayrintilari ögrenecek. 5 Temmuz’da sanal kampüs turuyla baslayacak olan etkinlikte, uluslararasi degisim programlari ve etkili kariyer yönetimiyle ilgili bölümler de yer alacak. Aday ögrenciler, Yasar Üniversitesinin akademik programlari, egitim olanaklari, çift ana dal, yan dal, yurtdisi egitim is birlikleri, burs seçenekleri ve kampüs imkanlari hakkinda da bilgi alma firsati bulacak.

Yeni bölümler de tanitilacak

Meslek Tanitim Günleri’nin 6 ve 7 Temmuz’daki etkinlik programinda akademisyenler, yeni akademik yilinda egitime baslayacak Yasar Üniversitesi Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin esit agirlik puan türüyle ögrenci alan Tarim Ekonomisi Bölümü ve sayisal puan türüyle ögrenci alan Tarim Makineleri ve Teknolojileri Mühendisligi Bölümünü adaylara tanitacak.

Bilinçli tercihle sevdiginiz meslegi seçin

Üniversite adayi ögrencilere “Bilinçli bir tercihle sevdiginiz isi yapin” mesaji veren Yasar Üniversitesi rehberlik uzmanlari, “Tercihinizi yaparken ve üniversiteleri arastirirken akademik kadrolari, bölümleri, ders içeriklerini, akademik yayinlarini, çesitli kurumlarla olan proje çalismalarini, üniversite-sanayi isbirligi süreçlerini, çift ana dal ve yan ana dal imkanlarini, Erasmus ve diger yurt disi degisim programlari gibi akademik imkanlari çok iyi degerlendirilmeli. Ayrica yasamak istediginiz kentin size sunacagi sosyal ve kültürel olanaklari da iyi arastirmali” tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA