Hamas'in Bati Seria Sorumlusu Salih El-Aruri Oldu

Hamas Genel Sura Konseyinin, 2017'den bu yana Ismail Heniyye'nin yürüttügü Siyasi Büro Baskanligi seçimi için kisa süre sonra toplanmasi bekleniyor.

Hamas'in Bati Seria sorumlusu, yapilan seçimin ardindan Salih el-Aruri oldu.

Yerel kaynaklardan alinan bilgiye göre Aruri, Hamas'in Bati Seria'daki liderlik organlari tarafindan mevcut dönem (2021-2025) Bati Seria sorumlusu olarak seçildi.

Ayrica Aruri, halen Hamas Siyasi Büro Baskan Yardimciligi görevini yürütüyor.

Hareketin, Aruri'nin seçimiyle üç bölgenin (Gazze Seridi, Bati Seria ve yurt disi) sorumlularinin seçimini tamamlamis oldugu belirtildi.

Hamas'in Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, 10 Mart'ta yapilan seçimin ardindan ikinci kez ayni göreve getirilmisti. Eski Hamas Siyasi Büro Baskani Halid Mesal, 12 Nisan'da Mahir Salah'in halefi olarak hareketin yurt disi sorumlusu seçilmisti.

Hamas Genel Sura Konseyinin, 2017'den bu yana Ismail Heniyye'nin yürüttügü Siyasi Büro Baskanligi seçimi için kisa süre sonra toplanmasi bekleniyor.

Hamas her 4 yilda bir gizlilikle yürüttügü iç seçimlerine 18 Subat 2021'de baslamisti.

- Salih Aruri kimdir?

Ramallah yakinlarindaki Arura beldesinde 1966 yilinda dogan Aruri, El-Halil Üniversitesi Ilahiyat Bölümü'nden mezun oldu.

Hamas'in silahli kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylarinin Bati Seria'daki ilk yapilanmasinin kurulmasinda yer alan Aruri, 1992 yilinda Israil tarafindan gözaltina alindi ve 15 yil hapse mahkum edildi.

Aruri, 2007 yilinda hapisten çiktiktan 3 ay sonra tekrar tutuklandi ve hakkinda 3 yil daha hapis karari verildi. Israil Yüksek Mahkemesi, daha sonra Aruri'nin serbest birakilip Filistin disina gönderilmesini kararlastirdi.

Kaynak: AA