Fransa Saglik Bakani Veran'dan Salginda 4'Üncü Dalga Uyarisi

Fransa Saglik Bakani Olivier Veran, Fransizlari bu ayin sonunda Covid-19 salgininda 4’üncü dalganin yasanabilecegi konusunda uyarida bulundu.

Fransa Saglik Bakani Veran'dan Salginda 4'Üncü Dalga Uyarisi


Korona virüs salgini Fransa’da etkisini arttirmaya devam ediyor. Fransa Saglik Bakani Olivier Veran sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, Fransizlari bu ayin sonunda Covid-19 salgininda 4’üncü dalganin yasanabilecegi konusunda uyararak, asilama ve Covid-19’un Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonu hakkinda açiklamalarda bulundu. Fransa’da son 5 gündür vakalarin yeniden artisa geçtigini ifade eden Veran, "Temmuz sonu itibariyle dördüncü dalga" korkusu yasadiklarini ve daha bulasici olan Delta mutasyonunun tehlikeli oldugunu açikladi.

Bakan Veran, nüfusun yogun sekilde asilanmasi ve saglik kurallarina saygi gösterilmesiyle, mutasyonun yayilmasini sinirlandirmanin hala mümkün oldugu belirtti.



Veran, “Çok bulasici olan Delta mutasyonu nedeniyle, Ingiliz örnegi, Temmuz sonundan itibaren dördüncü bir dalganin mümkün oldugunu gösteriyor. Asi konusunda daha da hizli hareket etmeliyiz. Ülkemiz zamanla yarisiyor" dedi.

Veran, asilarin Delta mutasyonu da dahil olmak üzere virüsün diger mutasyonlarina karsi etkili oldugunu aktardi.
Kaynak: İHA