KKTC'de Ormanlik Alanda Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne ilçesine bagli Karsiyaka köyünde bulunan ormanlik alanda ögle saatlerinde çikan yangin kontrol altina alindi.

KKTC'de Ormanlik Alanda Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi


Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne ilçesine bagli Karsiyaka köyünde yer alan ormanlik alanda ögle saatlerinde yangin çikmisti. Rüzgarin etkisiyle kisa sürede genis bir alana yayilan yanginin büyük oranda kontrol altina alindigi bildirildi.

Polis Basin Subayligindan yapilan açiklamada, yangina Orman Dairesi’ne bagli ekipler, sivil savunma, askeri personel ve belediye ekiplerinin müdahale ettigi belirtilerek, bölgedeki sogutma çalismalarinin sürdügü kaydedildi.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar incelemelerde bulunmak üzere yangin bölgesine geldi. Türkiye ve Birlesmis Milletler (BM) ile irtibat halinde olduklarini belirten Tatar, “Köylü, muhtari, Lapta Belediyesi çalisanlari olmak üzere tüm halk seferber olmus durumda. Tarim Bakanimizdan (Nazim Çavusoglu) aldigimiz bilgiye göre de yangin kontrol altina alinmaya çalisiliyor. Bundan sonraki süreçte sogutma çalismalari gerekiyor. Söndürülen yerde gerekli sogutma yapilmaz ise tekrardan çikabilir. Bütün ekipler yukarida yakindan izliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yanginlara karsi bugünlerde tüm vatandaslari sagduyulu ve tedbirli olmaya çagiriyoruz” diyen Cumhurbaskani Tatar, herkesten üzerine düsen titizlikte hareket etmesi ve kurallara uymalarini istedi.

Yangin bölgesi askeri helikopterle havadan incelendi

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, beraberinde Basbakan Ersan Saner, Güvenlik Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Zorlu Topaloglu ve Disisleri Bakani Tahsin Ertugruloglu ile yangin bölgesini helikopterle havadan inceledi.
Kaynak: İHA