Misir'daki Idam Kararlari Istanbul'da Protesto Edildi

Özgür-Der üyeleri, Misir'da darbe karsiti 12 kisi hakkinda verilen idam cezasi kararini Fatih'te protesto etti.

Saraçhane Parki'nda toplanan grup, sloganlar atarak idam kararini kinadi ve tekbirler getirdi.

Grup adina konusan Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Hamza Türkmen, Müslüman cografyasinin seküler ulus devletlerine bölündügünü söyledi.

"Bu daginiklik nedeniyle baskilarin, zulümlerin ve iskencelerin bugün hala ümmet cografyasinda devam ettigini" anlatan Türkmen, "Türkiye ile Misir arasinda soguyan iliskilerin hukuksuzluk ve zulüm üzerine insa edilmemesi gerektigini, Müslüman halklarla iliskilerin çikar amaçli degil, Allah'in rizasi, adalet, iman, hak üzerine olmasi gerektigini" ifade etti.

Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin esi ve Misir'da darbe karsiti gösteri sirasinda vurularak sehit edilen Esma el-Biltaci'nin annesi Sena el Biltaci de insanlarin kendilerine yardimci olmak için burada toplandigini belirterek, katilimcilara tesekkür etti.

Kizi Esma'yi çok sevdiklerini bildigini anlatan Biltaci, simdi babasi ve arkadaslari hakkinda verilen idam kararini durdurmak için burada toplanildigini söyledi.

Toplanmanin, günahsiz insanlarin kurtulusuna vesile olmasini umdugunu dile getiren Biltaci, idamlari durdurma gücü bulunan herkesten yardim istedi.

Kaynak: AA