Lübnan'da Kovid-19'Un Delta Varyantina Rastlandi

Kuveyt, yaklasik bir yil aradan sonra 12 ülkeye uçak seferlerini yeniden baslatiyor.

Lübnan Saglik Bakani Hamed Hasan, 9 kiside yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Hindistan'da görülen ve çok daha kolay bulasan Delta varyantina rastlandigini duyurdu.

Hasan, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, delta varyantina rastlanan 9 kisinin Etiyopya, Suudi Arabistan, Birlesik Arap Emirlikleri ve Irak'tan geldigini belirtti.

"Lübnan daha fazlasina katlanamaz." diyen Hasan, Lübnanlilari asi olmaya ve gerekli koruyucu tedbirlere uymaya çagirdi.

Saglik Bakanliginin verilerine göre ülkede su ana kadar salgin nedeniyle 7 bin 856 kisi vefat etti, 545 bin 226 kisi virüse yakalandi, 532 bin 988'i de iyilesti.

- Kuveyt

Kuveyt haber ajansi KUNA, yaklasik bir yil aradan sonra 12 ülkeye dogrudan uçuslarin 8 Temmuz'dan itibaren yeniden baslayacagini duyurdu.

Açiklamada, dogrudan uçuslarin baslayacagi ülkelerin Ingiltere, Ispanya, ABD, Hollanda, Italya, Avusturya, Fransa, Kirgizistan, Bosna-Hersek, Almanya, Yunanistan ve Isviçre oldugu aktarildi.

Sivil Havacilik Genel Müdürlügü sözcüsü Saad el-Uteybi ise 1 Agustos'tan itibaren yabanci ülke vatandaslarinin asi olmalari sartiyla ülkeye girisine izin verilecegini kaydetti.

Uteybi, hamileler, saglik sorunlari nedeniyle asi olamayanlar ve henüz asi sirasi gelmeyen yas grubundakiler hariç Kuveyt vatandaslarinin da 1 Agustos'tan itibaren 2 doz asi almamissa yurt disina çikmasina izin verilmeyecegini dile getirdi.

Kuveyt'te son verilere göre, salgin nedeniyle 1995 kisi vefat etti, 360 bin 406 kisi enfekte oldu, 339 bin 604 kisi iyilesti.

- Tunus

Tunus Saglik Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, 114 kisinin virüs nedeniyle hayatini kaybettigi, 5 bin 882 kisinin enfekte oldugu ve 2 bin 200 kisinin iyilestigi belirtildi.

Açiklamada, toplam can kaybinin 15 bin 179'a, vakalarin 432 bin 761'e, iyilesenlerin 358 bin 521'e çiktigi aktarildi.

Kaynak: AA