Kisitlamasiz Ilk Hafta Sonunda Piknikçiler Kendilerini Dogaya Birakti

Kademeli normallesmenin üçüncü etabina geçilmesiyle kisitlamasiz geçen ilk hafta sonunda mesire alanlarinda yogunluk yasandi.

Kisitlamasiz Ilk Hafta Sonunda Piknikçiler Kendilerini Dogaya Birakti
Tüm dünyayi kasip kavuran Korona virüsü salgini ülkemizde de birçok insanin ölümüne yol açti. Alinan önlemler ve kisitlamalarla birlikte vaka sayilari azaldi. Vaka sayilarinin azalmasiyla Türkiye’de kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabi basladi.

Bu kapsamda birçok kisitlamada kaldirildi. Piknik yapilmasinin ve mangal yakmanin da kisitlamasinin kaldirilmasiyla piknik severler mesire alanlarina kostu. Sivas kent merkezinde bulunan ve piknikçilerin ugrak yeri olan Pasabahçe Piknik ve Mesire Alanin da kisitlamasiz geçen ilk hafta sonunda yogunluk yasandi. Evde kalmaktan bunalan vatandaslar kendilerini dogaya birakti. Sabahin erken saatlerinde Pasabahçe’ye gelen vatandaslar burada doganin tadini çikardi.

“Özlemisiz’’

Pasabahçe parkina piknik yapmaya gelen Aytekin Bülbül, “Buraya piknik yapmaya geldik. Yasaklar kalkinca içeride bunaldik, daraldik ve kendimizi disariya attik. 1 senedir hiçbir yere gitmedik Covid-19 nedeniyle. Korktuk. Korktugumuz içinde hiçbir yere çikmadik. Suanda piknige çiktik. Çokta güzel. Özlemisiz bunlari. Hayat güzel’’ dedi.

“Insanlarin ihtiyaci vardi’’

Kadir Dagsan ise “Gerçekten insanlarin bir ihtiyaci vardi. Olmasi gerekendi. Fakat yine de kisitlamalara dikkat ederek, yapmamiz ve uymamiz gereken kurallara dikkat ederek ailecek piknik yapmaya geldik. Evde sikildik. Hele ki apartmanda bahçeli bir evinde yoksa sikilmamak gibi bir lüksünüz yok. Sikildik ama ne yapalim. Takdir-i Ilahi. Temiz havada oksijen aliyoruz. Mutluyuz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA