Bitlis Nemrut'tan, Adiyaman Nemrut'a Bisiklet Turu

Bitlis Valiligi, Tatvan Kaymakamligi, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) ve Van Gölü Aktivistleri tarafindan Van Gölü ve Nemrut’a dikkat çekmek amaciyla bisiklet turu düzenlendi.

Bitlis Nemrut'tan, Adiyaman Nemrut'a Bisiklet Turu
Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsaminda ‘Mükemmeliyet’ ödülü alan Nemrut’ta bir araya gelen yaklasik 50 bisikletçi, bölgeye ilgiyi artirmak amaciyla Adiyaman Nemrut’a gidecek. 2 bin 250 rakimli Nemrut Krater Dagi’ndaki göl kenarinda bir araya gelen bisikletçiler, burada hatira fotografi çekti. Etkinlikle ilgili açiklamada bulunan Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, Bitlis’in ilçeleriyle nadide bir yer oldugunu ifade ederek, "Bitlis hem tarihi hem de doga güzellikleri bolca olan bir yer. Bitlis kisin kariyla, yazin deniziyle çok güzel bir yerdir. Buraya gelen biri, tüm vaktini güzel geçirecek bir imkana sahiptir. Insallah tanitimlarla hem ilimiz hem de ilçemiz turist çekecektir. Bu anlamda tüm ekibe hayirli yolculuklar diliyoruz” dedi.

Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) Genel Sekreteri Halil Ibrahim Güray ise tabiat aniti olarak ilan edilen ve 2010 yilinda Avrupa Seçkin Destinasyonlari kapsamina dahil edilen Nemrut Kalderasinin bilinirligini artirmak amaciyla çalisma yürüttüklerini söyledi.

Geçen yil bu etkinligi organize ettiklerini ancak salgin nedeniyle iptal etmek zorunda kaldiklarini aktaran Güray, "Van Gölü Aktivistleri, DAKA, Tatvan Kaymakamligi, Bitlis Valiligi ve güzergah valilikleriyle ortaklasa çalisma yaptik. Insallah aktivistlerimiz bu 450 kilometre boyunca hem bölgenin tanitimi hem de turizm anlaminda hak ettigi degeri bulabilmesi için çaba gösterecekler. Bu etkinlikte emegi geçenlere tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Grup adina açiklama yapan Van Gölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel, amaçlarinin basta Van Gölü olmak üzere bölgedeki tarihi ve turistik yerlere olan ilgiyi artirmak oldugunu belirterek, “Nemrut Krater Gölünün en nadide yerlerinden biri olan Nemrut kalderasindayiz. Burasi volkanik bir dag. 2 bin 800 metre yüksekliginde 13 bin kilometre kare çapinda çok güzel bir yer. Burada buhar bacalari, ilik ve soguk göl olmak üzere göllerimiz ve dogamiz var. Yaban hayati ve endemik bitki türleri ile çok özel bir yere sahiptir. Bizim amacimiz bu özel yeri tanitmaktir. Adiyaman’da da tarihi bir Nemrut var. Burada da Bitlis Nemrut Kalderasi var. Amacimiz bu iki Nemrut’u bulusturmaktir. 50 bisikletçimiz ile birlikte ‘Bitlis Nemrut’tan Adiyaman Nemrut’a pedalliyoruz’ seklindeki sloganimizla bugün yola çikiyoruz” dedi.

DAKA’nin finansal olarak kendilerine büyük katki sagladigini dile getiren Özel, “Bitlis Valiligi ve Tatvan Kaymakamligi’nin da bizlere büyük destekleri oldu. Gidecegimiz yerlerde Batman, Diyarbakir, Sanliurfa ve Adiyaman valilikleri de katki sunacaklar. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Umarim turizm pastasina bu etkinligimizle pay katmis oluruz. Bu yol güzergahini markalastirarak insanlarin buraya ilgisini çekmek istiyoruz” diye konustu.

Açiklamalarin ardindan bisikletçiler, Van Gölü kiyi seridindeki iskeleye tur atarak, bugün konaklayacaklari Ziyaret Beldesine dogru yola çiktilar.
Kaynak: İHA