AK Parti Genel Merkez AR-GE Ve Egitim Baskanligi Çalisma Kampi Basladi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag: '2023 vizyonu ve 2028'e kadar devam edecek süreçte insallah temelini attigimiz birçok icraatin hayata geçtigini hep birlikte yasayacagiz' 'Kanal Istanbul projesiyle ekstra limanlardan ve oradaki akilli sehirden olusacak, ekosistemin disinda sadece kanaldan geçecek olan gemilerin 1 günlük geliri ile bir okul, 1,5 günlük geliriyle de bir hastane yapma imkani olacak' AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Sen: 'ARGE ve Egitim Baskanligi olarak en üretici ve itici güç biz olurken, 2023 seçimlerinde 2024 seçimlerini de kazanacagiz. 2023'te ortaya koydugumuz basariyla 2024 seçimleri 1 yil öncesinden bitmis olacak'

AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Egitim Baskanligi tarafindan düzenlenen 81 Il AR-GE ve Egitim Baskanligi Çalisma Kampi basladi.

AK Parti Istanbul Il Baskanligi'nda düzenlenen kampin açilisinda konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Tanitim Medya Baskani Hamza Dag, kampin sonunda illerine dönenlerin 2023 seçim çalismalarina devam edeceklerini söyledi.

AR-GE'nin partileri için en önemli birimlerden birisi oldugunu belirte Dag, AR-GE baskanlarinin illerde neler yapmasi gerektigine degindi.

Dag, "AR-GE olarak bir kere ihtiyacimiz olan su oluyor; seçim dönemi geldiginde herkes kanaat önderi oluyor. Gerçek kanaat önderini bizim bilmemiz lazim. Bizim bunu bilmemiz o ildeki AR-GE baskani sayesinde olabilir." diye konustu.

Konusmasinda muhalefet partilerini elestiren Dag, söyle devam etti:

"Bir süredir yalan siyaseti yapiyorlar. Yalan üzerine bir siyaset tarzi belirleniyor. Bu acziyetin göstergesi ve bunu görmek lazim. Biz 19 yildir iktidariz ve iktidar döneminde hangi kriteri alirsak alalim bu ülkeye katbekat hizmetler yaptigimizi, tarafli tarafsiz biraz ön yargilarindan ayrildigi zaman, herkes takdir ediyor ve eder. 2019 yerel seçimlerinde Istanbul ve Ankara belediyeleri kazandiklarinda su anki arkadaslar, buradan acaba 'Hizmet yarisi olur mu?' diye vatandasimiz bir beklenti içine girmisti. Ülkenin her tarafina alt yapisindan hastanesine yoluna ve milli savunmasina her seyine bu anlamda vizyon katmis bir iktidar, buna karsin eger bu iki belediye bir hizmet ortaya koyabilirse hizmet yarisi olabilir diye ortadaki seçmen bir beklenti içine girdi. 2,5 yil geçti ve bu süre zarfinda ortaya konulan hiçbir sey yok. Ortaya konulan en büyük vizyon temel atma töreni. Yani bu da tarihe geçti. Dolayisiyla bir vizyon ortaya koyamiyorlar ve hizmet noktasinda gerçeklik ortaya koyamayanlarin sarilacagi tek sey yalan. Bunu özellikle 4-5 aydir açik ve net sekilde görüyoruz. Bunu saldiri haline de birileri getirmis durumda."

- "Kanal Istanbul, deniz ticareti ve Ipek Yolu hareketlenmesi noktasinda stratejik önem arz ediyor"

Dag, konusmasinda Kanal Istanbul Projesi'ne iliskin de bilgi vererek, "2023 vizyonu ve 2028'e kadar devam edecek süreçte insallah temelini attigimiz birçok icraatin hayata geçtigini hep birlikte yasayacagiz. 1. köprü, 2. köprü ,Marmaray'a karsi çikmislar. Her seye karsi çikan müzmin bir karsitlik söz konusu." ifadelerini kullandi.

Kanal Istanbul'la alakali 5-6 yillik bir sürecin söz konusu oldugunu ifade eden Dag, konusmasini söyle tamamladi:

"O hayata geçtiginde Istanbul'da yasamayan birileri olarak proje daha asagi ve ayrintiya girdikçe beni çok heyecanlandiriyor. Dün Genel Baskan demis ki 'Istihdama ve üretime faydasi var mi?' Vizyon bu kadar dar. 2 liman yapiliyor oraya. 2 liman dedigin lojistigin merkezi olmasi demektir. Kanal Istanbul'un dibi hava alani. Yani Çin'den, ABD'den gelen malin, hava alanindan 2-3 saatte Ortadogu ve Afrika'ya ulasabilme imkani var. 2 büyük liman yapiliyor. Kanal Istanbul'un asli birilerinin dedigi gibi sehirden ziyade lojistik ve deniz ticareti isi. Istanbul ve Türkiye'yi merkez haline getirecek bir AR-GE isi. Insaat yaparken on binlerce insanin çalisacagi bir alan. Deprem, en büyük hazirlikli olmamiz gereken unsurlardan birisi. Oraya kentsel dönüsüm anlaminda yapilacak isler. Kanal Istanbul, deniz ticareti ve Ipek Yolu hareketlenmesi noktasinda stratejik önem arz ediyor. Bittigi zaman da Ulastirma Bakanligi'nin yapmis oldugu çalisma vardi. Kanal Istanbul Projesi'yle, ekstra limanlardan ve oradaki akilli sehirden olusacak, ekosistemin disinda sadece kanaldan geçecek olan gemilerin 1 günlük geliri ile bir okul, 1,5 günlük geliriyle de bir hastane yapma imkani olacak."

- "2023 seçimlerini de 2024 seçimlerini de kazanacagiz"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve AR-GE ve Egitim Baskani Mustafa Sen de Türkiye'nin hastanelerde esir kalinan bir ülkeyken, su anda çok iyi noktalara geldigini belirterek, iktidarlarindan önceki dönemlerde yasanan sorunlara degindi.

Su anki basarilarin AK Parti kadrolarinin basarisi oldugunu, bu bayragi bir mertebe yukari dikmeleri gerektigini, kendilerinden bunun beklendigini aktaran Sen, konusmasini söyle sürdürdü:

"Hakikate hizmet eden bir siyaset yapmak varken, yalana hizmet yapanlarin ne halde olduklarini görüyoruz. Buna da 'dur' demenin vaktidir. Burada AR-GE Egitim Baskanligina düsmektedir. Biz yalan konusmayacagiz, bilim felsefesinin ve felsefenin diliyle konusacagiz. Bilimsel veriler üretecegiz, bu temelde bizler o temelde siyasal stratejiler üretecegiz, o stratejiler temelinde bunlari hep beraber yapacagiz. O stratejiler temelinde uygulama politikalari ve çok verimli modellemeler gerçeklestirecegiz ve partimiz 2023 seçimini kazanacak. Burada en önemli itici güç sizlersiniz. Bunu sizlerden bekliyorum. Bunu Genel Baskanimiz, halkimiz bizden bekliyor. AR-GE ve Egitim Baskanligi olarak en üretici ve itici güç biz olurken, 2023 seçimlerinde 2024 seçimlerini de kazanacagiz. 2023'te ortaya koydugumuz basariyla 2024 seçimleri bir yil öncesinden bitmis olacak."

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe de kampin 2023-2024 ve sonrasinda 2071 hedeflerine çok büyük katkilar saglayacagini ifade ederek, söyle konustu:

"Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu hedefi, Türkiye'yi götürmek istedigi yeri ve 20 yildir gerçeklestirdigi sessiz devrimi yol arkadaslari ve bu sürecin kahramanlari olarak hep beraber yasadik. 2023'te da bunu birlikte gösterecegimizden en ufak bir süphemiz yok. Diyoruz ki Türkiye'nin ve milletimizin gelecegi için Cumhurbaskanimizin büyük kongrede ifade ettigi gibi Hakki, hakkaniyeti ve adaleti temel alan medeniyet nöbetini devralmak için AK Parti olarak hedef 2023 çalismalarina hep birlikte devam ediyoruz."

Konusmalarin ardindan Kabaktepe tarafindan Dag ve Sen'e hediye takdim edildi.
Kaynak: AA