Emekli Olup Döndügü Köyünde Organik Tarima Basladi

Ankara'da özel sektör emeklisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde büyüksehir kalabaligindan uzaklasmak için esi ile döndügü memleketi Çorum'da 4 dönümlük arazisinde dogal sebze meyve yetistirmeye basladi.

Baskentte emekli olan Ibrahim Övüç, Kovid-19 salgini basladiginda Saglik Bakanliginin uyarilari dogrultusunda kalabaliktan izole bir hayat yasamaya karar verdi.

Ankara'da yasadigi sürece de dogup büyüdügü Çorum'un Cemilbey köyüyle irtibatini koparmayan Övüç, salgin sartlarinin agirlasacagini öngörerek esiyle köye yerlesti.

Köyünde ailesinden kalma evi onarip yeni bir yasam kuran Övüç, atalarindan kalma 4 dönümlük arazide de kimyasal tarim ilaci kullanmadan meyve sebze yetistirmeye basladi.

Övüç, AA muhabirine, salgin sürecinde köye yerleserek hayatinin en dogru kararlarindan birini verdigini söyledi.

Köy yasaminda emekliligin tadini çikardigini belirten Övüç, "Köyümde de hem hobi hem ticari amaçli bahçe kurdum. Burada bagribütün, kavun, karpuz, sogan, bamya, fasulye üretiyorum. Hepsi dogal ürün. Simdilik kendi çevreme satis yapiyorum. Gelecek yillarda üretimimi artirmayi hedefliyorum. Hem kendime keyifli bir ugras hem de ek gelir kapisi bulmus oldum." dedi.

Çocuklugundan alisik oldugu köy hayatinin sagligina da iyi geldigini vurgulayan Övüç, "Köyüme dönüp salgindan kurtuldugum için de gayet mutluyum. Köyüm gayet güzel, sessiz, sakin, havasi temiz. Arazimin yaninda çay var, balik tutuyoruz. Burada gayet mutluyum." diye konustu.

Esi Gül Övüç ise köyde çok mutlu olduklarini dile getirerek, "Sadece çocuklarimi çok özlüyorum. Onlar Ankara'da kaldi. Bundan baska bir sikintim yok." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA